Cât costă benzina și motorina miercuri, 25 ianuarie 2023. Austriecii de la Petrom, nevoiți să înghețe prețurile carburanților. Rușii de la Lukoil au în continuare cele mai mici tarife. Restul benzinarilor s-au aliniat puseului inflaționist

PREȚ BENZINA ȘI MOTORINĂ ROMÂNIA, 25 IANUARIE 2023. Criza pare că nu se simte pentru multe dintre companiile multinaționale. Benzinarii străini cu afaceri în România au început anul în forță. Tarifele au crescut din nou, pentru a obține noi recorduri de profit. Totuși, există o excepție, compania cel mai puternic lovită de boicotul cetățenilor, Petrom.

25 ian. 2023, 10:22
Cât costă benzina și motorina miercuri, 25 ianuarie 2023. Austriecii de la Petrom, nevoiți să înghețe prețurile carburanților. Rușii de la Lukoil au în continuare cele mai mici tarife. Restul benzinarilor s-au aliniat puseului inflaționist

Din 2023, prețurile carburanților au intrat pe o puternică pantă ascendentă. Tarifele pentru benzină și motorină au crescut de la o zi la alta.

Astfel, miercuri, 25 ianuarie, benzinarii care dețin monopol, austriecii de la OMV – Petrom și maghirii de la MOL se întrec în tarife care mai de care mai crescute.

Totuși, în mod surprinzător, kazahii de la Rempetrol, companie la care și statul român deține acțiuni, a trecut pe primul loc în topul prețurilor piperate, arată Peco-Online.ro.

 

Cât costă benzina standard în București, 25 ianuarie 2023

 

Petrom a fost nevoită să înghețe prețurile, care se apropie de tarifele cele mai mici din piață, ale rușilor de la Lukoil. Iată cum arată prețurile în București, astăzi, pentru litrul de benzină standard:

Rompetrol: cea mai scumpă benzină standard, 6,73 lei, cea mai ieftină 6,63 lei;

OMV: cea mai scumpă benzină standard, 6,68 lei, cea mai ieftină 6,64 lei;

MOL: cea mai scumpă benzină standard, 6,68 lei, cea mai ieftină 6,63 lei;

Petrom: cea mai scumpă benzină standard, 6,59 lei, cea mai ieftină 6,53 lei;

Socar: cea mai scumpă benzină standard, 6,64 lei, cea mai ieftină 6,59 lei;

Lukoil: cea mai scumpă benzină standard, 6,56 lei, cea mai ieftină 6,51 lei.

 

Cât costă motorina standard în București, 25 ianuarie 2023

 

Rompetrol: cea mai scumpă motorină standard, 7,84 lei, cea mai ieftină 7,76 lei;

OMV: cea mai scumpă benzină standard, 7,80 lei, cea mai ieftină 7,77 lei;

MOL: cea mai scumpă benzină standard, 7,80 lei, cea mai ieftină 7,76 lei;

Petrom: cea mai scumpă motorină standard, 7,72 lei, cea mai ieftină 7,69 lei;

Socar: cea mai scumpă motorină standard, 7,74 lei, cea mai ieftină 7,74 lei;

Lukoil: cea mai scumpă benzină standard, 7,70 lei, cea mai ieftină 7,67 lei.

 

Cum arată prețurile pentru motorina și benzina premium, dar și pentru GPL

 

Cel mai ieftin GPL se vinde cu 3,98 – Petrom, Iuliu Maniu, respectiv cu 3,99 la toate stațiile Lukoil, dar și la unele pompe MOL, Petrom și OMV.

Cea mai scumpă benzină premium costă 7,37 lei/litru și se vinde la Rompetrol. Cea mai ieftină, la Petrom, 6,99 lei. Cea mai scump carburant pentru diesel se vinde tot la Rompetrol, cu 8,34 lei, iar cel mai ieftin la 8,03 lei, la Lukoil.

  • Anul trecut, băncile și benzinăriile cu capital străin, cu afaceri în țara noastră, au raportat noi profituri record.
  • Din decembrie, românii au început un boicot împotriva marilor companii austriece, în frunte cu OMV – Petrom, BCR și Raiffeisen Bank, în urma eșecului aderării la Spațiul Schengen.
  • Din ianuarie 2023, Guvernul a retras compensarea cu 50 de bani pentru litrul de benzină sau motorină. În prezent, tarifele se află la nivelul de dinainte de compensare.