VIDEO: Românii își cumpără case ieftine în Ungaria, cu 7.000 de euro. Case utilate și terenuri imense

Din ce în ce mai mulți români încep să se mute la casă. Unii au ales chiar Ungaria, aproape de graniță, unde un imobil se vinde pentru doar câteva mii de euro. 

23 ian. 2023, 13:44
VIDEO: Românii își cumpără case ieftine în Ungaria, cu 7.000 de euro. Case utilate și terenuri imense

Adela Tudoran, o româncă din Timișoara, și-a achiziționat un imobil (n.r. – pentru vacanță) în Ungaria, la o oră și jumătate distanță de casă, deci timpul necesar pentru parcurgerea drumului de la București pe Valea Prahovei, cu trenul.

Doar 5.000 de euro a plătit Tudoran pentru casa din cărămidă, care dispune de apă, gaz și electricitate, precum și de un teren foarte mare.

„Am teren de 4.000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 – 20.000 de euro mai am de investit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu”, a declarat Adela Todoran, potrivit Observator.

Familia Ungur, tot din România, a plătit 12.000 de euro pentru casă, plus un teren de 2.800 de metri pătrați. Au renovat imobilul, iar acum vor să-l vândă la preț dublu.

„Ne-am hotărât să luăm casa asta, pentru că grădina e mare, casa bunicioară, am pus parchet şi geamurile şi tot, dar pământul ne-a interesat pe noi.

Românii deveniţi proprietari în Ungaria se simt bine peste graniţă. Vorbesc deschis despre avantaje”, au declarat proprietarii.

 

„Cheltuieli foarte mici la gaz, curent și apă”, în Ungaria

 

Casele rămân libere în zona de graniţă pentru că din ce în ce mai mulţi maghiari migrează spre centrul țării, în căutarea unor slujbe mai bine plătite.

„Locuinţele încep undeva de la 6 – 7.000 de euro şi pot să ajungă până la 100.000 de euro. Deja la suma asta vorbim de vile”, a declarat proprietarul unei agenţii imobiliare care au în portofoliu proprietăţi în Ungaria.

Ungaria a devenit o țară din ce în ce mai atractivă pentru români, în ultimii ani.

„De vreo 10 ani a devenit foarte atractiva datorită preţurilor mici şi cheltuielilor foarte mici la gaz, curent, apă. Sunt sute de români care aleg să se mute în Ungaria pentru că zona e foarte liniştită şi foarte primitoare. Ungurii îi primesc cu brațele deschise pe români”, a mai declarat Bogdan Holocan, specialistul în imobiliare.

Perioada COVID, marcată de restricții, i-a determinat pe români să se gândească din ce în ce mai mult la achiziția propriei case, care să dispună de teren generos, au menționat experții imobiliari.

Din ce în ce mai mulți români își prezintă propriile experiențe în Ungaria, unde se vând case cu teren extrem de ieftine: