Cât costă brazii de Crăciun în 2020. Prețurile pot ajunge chiar și la 1.200 de lei

Bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă, iar românii se preocupă în fiecare an ce opțiune vor alege. Fie că preferă un brad natural, fie că merg pe varianta bradului artificial, acesta este nelipsit din locuințele lor.

22 dec. 2020, 16:33
Cât costă brazii de Crăciun în 2020. Prețurile pot ajunge chiar și la 1.200 de lei

Cât costă brazii de Crăciun în 2020

. Au mai rămas câteva zile până la Crăciun și, probabil, cei care nu și-au achiziționat deja bradul ar vrea să știe care sunt prețurile de anul acesta.

Cumpărătorii sunt dispuși să plătească pe un brad natural în ghiveci câteva sute de lei, iar pentru unul tăiat cel mult 100-150 de lei.

Cât costă brazii de Crăciun în 2020. Silva Group România

La Silva Group România, prețurile pentru brazii tăiați pornesc de la 69 de lei și ajung până la 179 de lei. Dacă vorbim despre brazii în ghiveci, prețurile sunt ceva ridicate, ele pornesc de la 199 de lei și pot ajunge la 349 de lei.

Cât costă brazii de Crăciun în 2020. Bradumania

În ceea ce privește Bradumania, prețurile pentru brazii de calitate standard pornesc de la 180 de lei și pot ajunge la 260 de lei. Brazii de calitate premium costă între 250 și 350 de lei, iar prețurile pentru brazii de calitate lux variază între 290 – 450 de lei sau, cei mai înalți (3,4,5 metri) -690 – 1.200 de lei.

Dacă vă gândiți să achiziționați un brad în ghiveci ar trebui să știți că prețurile pornesc de la 350 de lei și pot ajunge până la 600 de lei.

Citiți și Brad natural sau brad artificial – care e cea mai bună variantă? Ce spun specialiștii

Cât costă brazii de Crăciun în 2020. Romsilva

Şi Romsilva a scos brazi şi molizi la vânzare, crescuţi în pepinierele silvice. Exemplarele de peste 2 metri înălţime costă 35 de lei, dacă sunt cumpărate direct de la sursă.

„Anul acesta sunt puși la dispoziție 42.662 de brazi. Prețul brazilor este până la 1,3 m înălțime, 15 lei, iar de la 1,3 la 3m ajung la 35 lei per bucată. Aici depinde dacă nu se vând de la drum forestier, se vând din piețe, cheltuieli cu transportul și cu manipularea brazilor și sunt alte prețuri”, explică Teodor Țigan, director Romsilva.

Cât costă brazii de Crăciun în 2020. Ce spun cumpărătorii români:

-Ce fel de brad căutați?

-Aș vrea un brad natural, cam de 1,80 m ca să încapă în casă și să pot să-i pun și vârf.

-Cam cât ați fi dispusă să dați pe un brad?

-100. Cel mult 150 de lei.

-Ați apucat să vă uitați cam care sunt prețurile? Cum vi se par?

-Da. Foarte mari prețurile anul acesta.

-Vi se pare că sunt mai mari prețurile față de anii trecuți?

-Mi se pare că prețurile cresc de la an la an.

În ochii cumpărătorilor, prețurile brazilor de anul acesta sunt cam mari.

„Mi-ar plăcea unul la ghiveci pe care să-l țin în curte și unul tăiat pentru casă. Vreau să fie cât mai stufos, să se simtă mirosul acela de brad și să fie înalt. Aș fi dispusă să dau pe el până în 100 de lei. Mai mult mi se pare exagerat. Mi se par cam mari prețurile din acest an”, a spus Mihaela S.

Citiți și Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Locuri de vis pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă