Cât costă cozonacii de Paște în 2024. Prețuri mari, dar românii tot se înghesuie să se înscrie pe listele brutăriilor

Prețurile au crescut la toate alimentele în ultima perioadă, dar chiar și așa cei mai pofticioși români s-au înscris pe listele brutăriilor.

30 mart. 2024, 09:20
Cât costă cozonacii de Paște în 2024. Prețuri mari, dar românii tot se înghesuie să se înscrie pe listele brutăriilor

Listele pentru cei care vor să comande cozonaci de sărbătorile pascale au fost deschise. Mai e peste o lună până la Paște, dar românii s-au organizat din timp și au decis ce fel de cozonaci își doresc. Cofetăriile și brutăriile din țară au început deja să primească comenzi.

Citește și Cele mai pufoase clătite de post. Ies delicioase şi fără ouă sau lapte, dar cu acest ingredient banal

În acest weekend se sărbătorește Paștele Catolic. Brutăriile și cofetăriile au pregătit deja cozonacii în Piața Obor. Un cozonac moldovenesc costă 100 de lei, în timp ce pasca și cozonacul cu ciocolată sunt 110 lei. Prețurile au rămas aceleași în acest loc, însă cel mai probabil ele vor crește pe măsură ce se apropie Paștele.

Cozonaci mai ieftini se găsesc în supermarketuri. Acolo unul costă în jur de 15 – 20 de lei, însă calitatea nu e comparabilă cu cei din patiserii sau cofetării. Sunt și cofetării unde un kilogram de cozonac costă 200 de lei. Prețurile au crescut față de anul trecut fiindcă producătorii susțin că prețurile materiei prime au crescut și că prețurile electricității au crescut.

Citește și Ce trebuie să pui neapărat în fasole ca să fiarbă mai repede. Trucul genial care te ajută să salvezi timp

Prețuri colosale la toate produsele pentru masa de Paște

Și nu doar cozonacii s-au scumpit, ci toate produsele pentru masa de Paște. Spre exemplu, un român a fost recent într-un magazin Kaufland ca să vadă prețurile pentru masa de Paște și a observat că, în urmă cu câteva săptămâni, erau mult mai mici.

Din imaginile prezentate de român pe Facebook, se poate vedea clar ce scumpiri au aplicat retailerii cu doar o lună înainte de Paște. De exemplu, o simplă cutie cu câteva minitarte costă 89,40 de lei, deși, cu acești bani, poți pregăti un platou plin cu astfel de bunătăți.

Un alt exemplu sunt chiar deja faimoșii iepurași de ciocolată de la Lindt în care se crede că există bani, după cum se arată pe TikTok. Și nu doar că nu se găsesc bani în interiorul lor, dar mai și costă mult. Nu mai puțin de 56,99 de lei costă un iepuraș de ciocolată și un clopoțel. A crescut prețul și la cacao, dar și produsele derivate.

Pentru brânzeturi de la Delaco ar trebui să plătiți nu mai puțin de 59,39 de lei. Un Prosecco a ajuns 43,99 de lei, iar o cutie de bomboane de la Lindt este 60 de lei.