Ce trebuie să pui neapărat în fasole ca să fiarbă mai repede. Trucul genial care te ajută să salvezi timp

Ce să pui în fasole ca să fiarbă mai repede. Acest truc te ajută să salvezi timp și să te bucuri mai repede de preparatul tău delicios.

29 mart. 2024, 14:56
Ce trebuie să pui neapărat în fasole ca să fiarbă mai repede. Trucul genial care te ajută să salvezi timp
Ce să pui în fasole ca să fiarbă mai repede

Vrei să faci o rețetă cu fasole, dar nu vrei să pierzi timp prețios până fierbe? Un truc simplu te ajută să scapi de această problemă. Astfel, te vei bucura mai repede de preparatul tău.

Citește și: Cele mai delicioase șnițele de post făcute de Paula Seling. Rețeta inedită pe care trebuie să o încerci măcar o dată

Fasolea este adorată de români, mai ales când este combinată cu un ciolan afumat. Însă, în perioada postului poate fi consumată și simplă, fiind sățioasă și foarte delicioasă.

Un lucru neplăcut când vine vorba de fasole e timpul de preparare. Aceasta trebuie fiartă de mai multe ori, astfel că sunt șanse mari să avem de așteptat ore bune până e gata.

Există totuși trucuri care pot fi utilizate pentru grăbirea procesului. Fierberea pentru fasole poate dura între 45 de minute și 4 ore, în funcție de soiul ales.

În primul rând, pune fasolea în apă deja clocotită, iar mai apoi las-o la înmuiat o oră. Ca să fiarbă mai repede, adaugă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. Sarea se pune abia la final, pentru că în realitate, sarea întărește.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere. Cel mai simplu și gustos desert de post, gata în mai puțin de o oră

Bicarbonatul de sodiu va face diferenșa. Fasolea ta fierbe mai repede, iar tu o să câștigi timp. Această regulă poate fi folosită atât la fasolea scăzută, cât și la ciorba de fasole.

Dacă faci ciorbă, e necesar să schimbi apa în care ai pus bicarbonatul. Ulterior pui o apă nouă, iar legumele se lasă la fiert alături de boabele de fasole. Ciorba de fasole e o alternativă delicioasă în perioada postului și de asemenea, e și sănătoasă.

Fasole – beneficii și proprietăți

Îmbunătățește digestia

Un deficit de fibre în alimentație poate duce atât la constipație, cât și la diabet zaharat sau o serie de afecțiuni cardiovasculare. Fasolea, datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la o digestie sănătoasă, reglează tranzitul intestinal și contribuie la menținerea sănătății colonului.

Protejează inima

Pentru că este săracă în grăsimi, fasolea contribuie la scăderea tensiunii arteriale și astfel poate reduce semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare, reducând nivelul colesterolului rău.

Combate anemia

Pentru că este un aliment bogat în fier, mineral prețios pentru cei ce suferă de anemie feriprivă, fasolea este un ajutor de nădejde dacă este consumată pe termen lung, cu moderație.

Ajută la slăbit

Fasolea are un conținut scăzut de calorii, în aproximativ 150 de grame de fasole boabe fiartă se regăsesc circa 250 de calorii, în funcție de soi. Numărul de calorii este considerat foarte mic, raportat la starea de sațietate pe care o conferă leguminoasa.