Cât costă, de fapt, animalul preferat al Anamariei Prodan. Pisicile din rasa Sfinx sunt extrem de controversate

Animalul preferat al Anamariei Prodan este pisica din rasa Sfinx. Această felină cu totul deosebită este populară datorită faptului că nu are păr și le dă, cel mai probabil, stăpânilor mai puțină bătaie de cap atunci când vine vorba de curățenie.

29 iun. 2022, 16:11
Cât costă, de fapt, animalul preferat al Anamariei Prodan. Pisicile din rasa Sfinx sunt extrem de controversate

Vă prezentăm în rândurile care urmează cât costă pisica din rasa Sfinx, dar și tot ce trebuie să știți despre ea. Iată despre ce este vorba!

Cât costă pisicile din rasa Sfinx, animelele preferare ale Anamariei Prodan

Pisicile din rasa Sfinx sunt din ce în ce mai căutate la noi în țară. Nu este o rasă dificilă și oricine își dorește nespus să o aibă în preajmă, deoarece își iubeşte nespus stăpânii și sunt foarte fidele și ascultătoare, dar și extrem de drăgălașe.

Citește și: Anamaria Prodan a scris numele lui Laurențiu Reghecampf prin toată casa. „Peste tot este sculptat. E blazonul familiei”

Pe internet, există o gamă mare de prețuri pentru pisica din rasa Sfinx, iar prețul depinde de mai mulți factori. Deci o felină de acest tip poate ajunge de la 1.500 de lei la 2.500 de lei, poate chiar 3.000.

Chiar ea a postat recent o fotografie cu pisica, pe pagina sa personală de Instagram. Alături de poză se află și o descriere: „GIGI THE CAT❤️”. Pe motanul ei din rasa Sfinx îl cheamă, de fapt, Enzo.

Controversele legate de rasa Sfinx

Sfinx-ul (uneori scris Sphynx) este cunoscut și sub denumirea de “pisică fără păr”. Aceasta este o rasă foarte controversată. În timp ce unii iubitori de animale consideră existența pisicilor Sfinx ca fiind o tortură pentru acestea, alții le adoră.

Un lucru este cert: pisicile Sfinx care se nasc fără mustăți sunt considerate a fi rezultat al torturii prin reproducere.

Sfinx-ul este o pisică de dimensiuni medii, musculoasă, care poate cântări între 3,5 și 7 kg. Are urechi mari și orientate spre față și capul pătrat.

Conform standardului, ochii mari ai pisicii Sfinx au formă de lămâie și sunt poziționați diagonal deasupra pomeților proeminenți. Este remarcabil faptul că Sfinxul nu are aproape deloc păr. Are doar un puf fin pe piele, abia vizibil. Pielea îi este ușor ridicată.

Citește și: Anamaria Prodan spulberă internetul în ziua de Crăciun. Sexy-impresara în cea mai incendiară ipostază, pe coperta unei reviste

Încrețiturile pielii de pe cap sunt obligatorii conform standardului. Culorile pielii sunt la fel de variate ca și culorile blănii unei pisici comune.

Pisica Sfinx este o ciudățenie a naturii. Aspectul foarte exotic și care se abate de la normă este motivația multora pentru reproducerea felinelor fără păr. Aceste practici trebuie puse sub semnul întrebării, scrie site-ul zooplus.ro.