Cât costă montarea panourilor fotovoltaice. Te scapă de factura la curent

Cât costă montarea panourilor fotovoltaice. Din cauza facturilor uriaşe la curent, tot mai mulţi români caută soluţii, iar una dintre ele este montarea unor panouri voltaice. Astfel, factura la lumină va fi aproape zero.

12 oct. 2022, 12:51
Cât costă montarea panourilor fotovoltaice. Te scapă de factura la curent
Cât costă montarea panourilor fotovoltaice

Cât costă montarea panourilor fotovoltaice. Peste 19.000 de români şi-au montat deja astfel de panouri, pentru a scăpa de plata facturilor la curent.

Dacă eşti preocupat de binele mediului înconjurător sau pur şi simplu eşti în căutarea unei surse de energie alternativă care să-ţi ofere un consum optimizat, panourile solare reprezintă soluţia prezentului, nu doar a viitorului, fiind una dintre cele mai eficiente metode de producere a energiei electrice proprii.

Citeşte şi: Toate clădirile noi din UE vor fi obligate să aibă panouri solare. Planul Comisiei Europene pentru a reduce dependenţa de importurile din Rusia

Cât costă montarea panourilor fotovoltaice

Pentru o casă de 100 mp ai nevoie de 6-8 panouri, cu o putere între 3-5 Kw, iar investiţia ar fi 6.800 de euro.

Dacă montezi panouri fotovoltaice, cu o baterie de 5 kW, iarna vei economisi 50-70% din factură, iar vara – 100% din factură. Potrivit specialiştilor,  recuperezi investiţia în 5 -10 ani.

Avantajele aduse de instalarea unor panouri sunt importante, aceste dispozitive contribuind semnificativ la tranziția către un stil de viață eco-friendly și la protejarea mediului înconjurător:

  • Reducerea poluării. Panourile solare utilizează energia solară, o resursă regenerabilă și inepuizabilă, care nu poluează mediul, așa cum se întâmplă în cazul combustibililor tradiționali (cărbuni, gaze etc.);
  • Costuri scăzute. Pentru că este produsă de la sine și nu implică extra-costuri de exploatare, energia solară este gratuită, ceea ce înseamnă că încălzirea apei menajere și a casei se va face cu buget redus;
  • Instalare simplă și rapidă. Panourile solare sunt ușor de montat și pot fi amplasate atât pe acoperișul caselor, cât și pe câmpurile deschise, în funcție de nevoile fiecăruia;
  • Întreținere minimală și rezistență. Panourile solare au o durată de viață îndelungată (peste 20 de ani) și nu necesită o mentenanță complicată, mai ales că funcționarea acestora depinde aproape în totalitate de lumina soarelui. În plus, în cazul în care o componentă se strică (de exemplu, un tub al panourilor solare vidate), o poți înlocui cu ușurință.

5 sfaturi de economisire a energiei oferite de guvern pentru elvețieni

  • Să nu încălzească niciodată camerele la mai mult de 20 de grade. Setarea termostatului cu un grad mai puțin poate reduce consumul de energie pentru încălzire cu 10%.
  • Să pună capace pe oale în timp ce gătesc. O mare parte din energie se evaporă dintr-o oală descoperită iar un capac ajută la reținerea căldurii și la accelerarea gătitului.
  • Să stingă luminile atunci când părăsesc o încăpere. Lăsarea luminilor aprinse în camere goale reprezintă o risipă inutilă de energie.
  • Să oprească complet calculatoarele și aparatele electrice. Dispozitivele aflate în stand-by continuă să consume energie.
  • Să facă duș în loc de baie. Dușurile să fie scurte, la nu mai mult de 37 de grade, o temperatură ideală pentru organism și pentru a economisi energie.