Cât costă pregătirea autovehiculului pentru sezonul rece. Ce buget alocă şoferii români pentru anvelopele de iarnă

Şoferii din România alocă un buget de circa 1.000 de lei în vederea pregătirii autovehiculului pentru iarnă, în condiţiile în care, spre deosebire de cei din statele vest europene, aceştia forţează utilizarea anvelopelor peste limita maximă de folosire, potrivit datelor publicate miercuri de retailerul specializat în piese auto AutoEco.ro.

24 oct. 2018, 15:17
Cât costă pregătirea autovehiculului pentru sezonul rece. Ce buget alocă şoferii români pentru anvelopele de iarnă

Odată cu intrarea în sezonul rece, şoferii trebuie să aibă în vedere echiparea autovehiculelor cu anvelopele adecvate, pentru a se supune Codului Rutier în vigoare şi a circula în condiţii de siguranţă.

Anvelopele de iarnă sau All Season sunt obligatorii indiferent de data calendaristică, dacă maşina rulează pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Momentul ideal pentru montarea pneurilor de iarnă este, însă, înaintea scăderii temperaturii sub pragul de 7°C„, potrivit specialiştilor în piese auto.

Specialiştii recomandă ca intervalul de înlocuire a anvelopelor utilizate pe timpul iernii pentru maşinile personale să nu depăşească şase ani, după această perioadă crescând riscul de explozie a cauciucului şi scăzând rezistenţa la frânare.

Citeşte şi Vulcanizările şi atelierele service, luate cu asalt de şoferi. De ce sunt anvelopele de iarnă mai scumpe decât celelalte tipuri

În România, spre deosebire de statele vest europene, şoferii forţează utilizarea anvelopelor chiar şi peste limita maximă de folosire. Cu toate acestea, în ultimii ani, conştientizarea riscurilor la care se expun şoferii, alături de creşterea valorii amenzilor pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare, a dus la creşteri ale vânzărilor de anvelope„, se arată în comunicat.

În vederea pregătirii autovehiculului la începutul sezonului rece, pe lângă schimbarea obligatorie a anvelopelor, specialiştii recomandă verificarea bateriei şi a sistemului de încărcare al bateriei.

În plus, şoferii trebuie să verifice concentraţia antigelului, care trebuie să reziste la temperaturi de -30 °C, să se asigure că termostatul funcţionează în parametri optimi, să verifice nivelul de ulei de motor şi să rezolve orice problemă a ambreiajului, care va fi suprasolicitat pe timp de iarnă, potrivit specialiştilor.


loading...
Partenerii noștri