Cât costă repatrierea aurului din străinătate. BNR a trimis Guvernului cifrele

Publicat: Marţi, 04 Februarie 2020 11:39 // Actualizat: Marţi, 04 Februarie 2020 17:35 // Sursa: romaniatv.net

Banca Naţională a României a trimis Guvernului cifrele privind costurile repatrierii aurului României din străinătate. Astfel, transportul costă mult mai mult decât custodia pe 20 de ani în Banca Angliei, potrivit România TV. Executivul nu susține legea privind repatrierea aurului.

Banca Natională a României a trimis Guvernului cifrele privind costurile repatrierii aurului din străinătate, arătând că acestea sunt mult mai mari decât cele de păstrare la Banca Angliei. Costurile de custodie, reprezintă anual aproximativ 0,04 la sută din valoarea stocului de aur detinut în prezent la Banca Angliei.

Totodată, cheltuielile de transport si asigurare, potrivit estimării Băncii Nationale a României, se pot ridica la un nivel însemnat, respectiv la aproximativ 1,4 milioane euro, fiind mai mari decât costurile de custodie la Banca Angliei aferente unei perioade mai mari de 20 de ani, se arată în punctul de vedere al Guvernului. În prezent, România are rezerve de aur de aproape 103 tone.

Circa 60%, adica peste 61 tone, se afla depozitat la Banca Angliei, dar se află în custodia BNR, astfel că Banca Angliei nu poate efectua niciun fel de operatiuni care vizează aurul României. Legea repatrierii aurului prevede ca România să mai păstreze doar aproximativ 5 tone de aur în străinătate, iar repatrierea să fie de peste 56 de tone, respectiv 91,5% din cantitatea actuală aflată în străinătate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aur BNR repatriere aur
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H