Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2024. Preţuri, taxe şi documente necesare dacă vrei să iei permisul auto

Pentru cei care aspiră să obțină permisul de conducere în 2024 este important să fie pregătiți financiar pentru costurile implicate în procesul de școlarizare. Potrivit ultimelor informații, prețurile pentru școala de șoferi au cunoscut o creștere semnificativă față de anul precedent, iar această realitate impune un efort financiar mai mare din partea celor interesați.

03 apr. 2024, 14:11
Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2024. Preţuri, taxe şi documente necesare dacă vrei să iei permisul auto
Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2024. Preţuri, taxe şi documente necesare dacă vrei să iei permisul auto

Cât costă să faci şcoala de şoferi în 2024. Iată ce trebuie să știți despre costurile implicate și despre documentele necesare pentru înscrierea la școala de șoferi în acest an, conform bugetul.ro:

Prețurile pentru cursurile de școală de șoferi variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv de firma specializată și de orașul în care se desfășoară cursurile. În general, un pachet standard pentru obținerea permisului de categoria B include:

  • 24 de ore de legislație
  • 15 ședințe de conducere cu instructor autorizat
  • suport teoretic

Costurile pentru aceste pachete pot varia între 1.700 și 2.500 de lei. Este important de menționat că, în cazul în care sunt necesare ore suplimentare de conducere, acestea vor implica costuri suplimentare, care se pot situa între 150 și 250 de lei, în funcție de firmă.

Pe lângă costurile pentru cursurile de școală de șoferi, există și alte taxe și cheltuieli pe care candidații trebuie să le ia în considerare:

  • fișa medicală: între 150 și 200 de lei
  • taxa de înscriere: 250 de lei
  • închirierea mașinii în ziua examenului: 150-200 de lei

Astfel, în total, să obții permisul de conducere va costa cel puțin 2.500 de lei, dar aceste sume pot depăși ușor pragul de 3.000 de lei, în funcție de diferiții factori și de cerințele individuale.

Citeşte şi: Schimbări majore pentru cei care visează să devină șoferi! Parlamentul European a adoptat directiva care schimbă tot

Documentele necesare pentru înscrierea la lşcoala de şoferi:

  • fișa de școlarizare, valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor, emisă de școala de conducători auto
  • declarație de consimțământ privind eliberarea cazierului judiciar
  • dovada achitării contravalorii permisului de conducere, care costă 89 de lei

Este important ca aspiranții la permisul de conducere să fie conștienți de aceste cerințe și să se pregătească corespunzător din punct de vedere financiar pentru a putea parcurge cu succes procesul de școlarizare și examinare pentru obținerea permisului de conducere în 2024.