Cât costă să mănânci la restaurantele deţinute de celebrităţi. Nu orice român îşi permite să achite nota

Destule persoane publice și-au deschis de-a lungul timpului diferite afaceri, printre care și restaurante. Iată cât pot costa felurile de mâncare pe care le poți comanda în restaurantele vedetelor apreciate de o țară întreagă.

10 nov. 2023, 18:01
Cât costă să mănânci la restaurantele deţinute de celebrităţi. Nu orice român îşi permite să achite nota
Cât te costă să mănânci la restaurantele deținute de celebrități. Nu toți își permit să achite nota

Printre celebritățile care dețin restaurante în România se numără Monica Anghel, Mircea Dinescu, Dani Oțil și Florin Călinescu. Este de așteptat de la aceștia ca și prețurile găsite la ei în locații să fie cât se poate de piperate.

Citește și: Bacșiș de 10.000 de dolari lăsat de un client într-un restaurant după o masă cu prietenii

Cât te costă să mănânci în restaurantul celebrităților

Părinții Monicăi Anghel au achiziționat, în anul 2015, în județul Argeș, un spațiu care aparţinea unui producător muscelean de cherestea şi mobilier. Cei doi au renovat complet spațiul, iar acum servește drept pensiune cu restaurant de un aspect boieresc, menit să primească oameni din toate colțurile țări care se pot bucura de o mâncare tradițional românească.

Au existat câțiva turiști care nu prea au fost mulțumiți de prețurile prestate de cei doi proprietari. De exemplu, un păstrăv cu mămăliguță și mujdei de usturoi, fără băutură, a costat 45 lei de persoană. Aceștia au lăsat și o recenzie în care și-au exprimat nemulțumirea legată de cantitatea de mâncare pe care au primit-o comparativ cu prețul acesteia: „Extraordinar de scump. Nu se poate așa ceva. Știam că prețul unei cine este de 45 de lei, însă nu m-am gândit că o cină constă doar într-un pește prăjit, la aceiași bani”.

Pe lângă restaurantul deținut de părinții Monicăi Anghel, mai este și cel al lui Mircea Dinescu, spre exemplu, care deține un restaurant localizat în Centrul Vechi al Bucureștiului. Scriitorul a ales să meargă tot pe varianta unui meniu cu mâncare tradițională românească. Și aici povestea cu prețurile piperate este asemănătoare, având în vedere că o ciorbă din burtă de vițel costă singură 39 de lei. În secțiunea de ciorbe din meniu se poate regăsi și ciorbă specială pentru piscitarieni, din crap de Dunăre, care costă în jur de 35 de lei. Dacă la felul principal ar suna bine o pastramă de berbecuț servită cu mămăligă și ardei iute, aceasta va adăuga 65 de lei pe nota de plată. Iar dacă doriți să rămâneți la un fel clasic de mâncare românească, puteți găsi o porție de sarmale de 550 de grame la prețul de 68 de lei.

Un alt exemplu de restaurant tradițional românesc este și cel deținut de Florin Călinescu din zona Tineretului. Meniul este unul foarte vast și conține feluri precum ciorba de perișoare care ajunge la valoarea de 19 lei. Pe lângă, sunt oferite și sarmale sau varză călită cu ciolan care costă între 42 și 44 lei.

După atâta măncare pur tradițională, se poate alege varianta unui restaurant de tip fine dinning. Prezentatorul TV Dani Oțil deține un restaurant de acest tip în zona de nord a Bucureștiului. Mihai Bobonete a fost unul dintre clienții săi și a rămas șocat în momentul venirii notei de plată. Comediantul a povestit că s-a uitat pe notă și a rămas surprins în momentul în care a văzut că tot ceea ce a comandat costa 1.500 de lei. Bobonete a povestit într-un podcast această întâmplare și a făcut și o glumă la adresa situației: „Nu eram și noi frații lui Dani? Eu am crezut că doar ne arată nota. Când am văzut că am primit nota de 15 milioane, am crezut că am spart ceva, când am venit de la baie, vreo sticlă de vin. Foarte urât m-am simțit. I-am zis că nu mai vin”.

Citește și: Cât costă o porție de sarmale și o ciorbă de perișoare la restaurantul lui Florin Călinescu. Clienții sunt mulțumiți de porțiile mari de mâncare

În restaurantul lui Dani Oțil poate fi comandată o porție de snițele cu cartofi și brânză care ajunge la prețul de 68 de lei. Un hamburger de vită cu cartofi prăjiți costă 48 de lei. Prețul unei fripturi, în funcție de alegerea făcută, variază între 36 și 88 de lei. O supă normală va ajunge la prețul de 25 de lei pe porție.