Cât costă un bilet de tren din București spre Brașov sau Constanța. CFR Călători a scumpit biletele în aceeași zi în care a majorat și durata călătoriilor

Biletele de tren sunt cu 20% mai scumpe începând de vineri, 1 iulie. Și tot de astăzi durata călătoriilor este mai mare. Prețurile au crescut atât la trenurile de stat, cât și la cele private.

01 iul. 2022, 10:17
Cât costă un bilet de tren din București spre Brașov sau Constanța. CFR Călători a scumpit biletele în aceeași zi în care a majorat și durata călătoriilor

Românii vor plăti de astăzi câțiva lei în plus la biletele de tren pentru rutele scurte, iar la cele mai lungi pot ajunge să plătească și 20 de lei în plus.

CFR Călători a transmis că „în scopul adaptării circulaţiei trenurilor la condiţiile reale ale infrastructurii feroviare, începând cu data de 1 iulie, 41 trenuri InterRegio, 9 Regio Expres și 40 de Regio vor avea orarul de circulație modificat”.

Trenurile nu circulă mai încet, CFR și-a asumat întârzieri care existau

Potrivit portalului Club Feroviar, modificările de orar reprezintă, de fapt, asumarea unor întârzieri care existau de mult timp, pe anumite traee, dar nu erau consemnate oficial, în mersul trenurilor.

Prețuri cu 20% mai mari la biletele de tren

Prețurile pe trasee de sub 60 km, cum ar fi București – Ploiești sau Arad – Timișoara, la trenurile Regio, vor crește de la 7,2 la 9 lei. De asemenea, unde e nevoie și de supliment de loc ele vor crește de la 17.9 la 22 de lei.

De la București la Brașov prețul va crește de la 24, la 29 lei la trenurile mai lente, Regio și de la 44,7 lei la 54 lei pe trenurile IR.

Pe una dintre cele mai circulate rute, Cluj – Oradea, prețurile la Regio vor crește de la 20,7 lei, la 25 lei, iar pe IR, de la 40,3 lei, la 48 lei.

Pe distanțe de puțin peste 200 km, cum ar fi București – Constanța sau București – Craiova, prețurile la Regio urcă de la 29,3 lei, la 35 lei. La IR biletele de tren vor costa 67 de lei, față de 55 lei.

Un drum Timișoara – Baia Mare va costa de la 65 de lei, aproximativ 80 de lei.

De la Brașov la Mangalia prețul la IR va urca de la 86 lei, la 104 lei. Cine dorește un loc la cușetă de șase va plăti aproximativ 140 de lei. Tot la 104 lei urca și biletul de tren pentru București – Iași, vagon clasa 2.

De la București la Timișoara, la clasa a 2 a, prețul va crește de la 97 lei, la 121 lei, dar călătoria durează, din păcate, 10 ore. La vagon de dormit, în cabină cu două locuri, biletul costa 215 lei, dar se vor adăuga 40 de lei.

De la Brașov la Iași biletul cu trenul Regio costă 65 lei și va ajunge la 80 lei, în timp ce la IR este 86 de lei și va ajunge la 104 lei.

De la București la Oradea, la cușetă cu 6 locuri, prețul va ajunge la aproximativ 170 lei. La vagonul clasa 2, cu loc pe scaun, călătoria va costa 120 de lei. Pe București – Satu Mare tarifele sunt un pic mai mari și există și varianta în vagon de dormit cu două locuri în compartiment, dar prețul este aproape 300 de lei.