Bilete de tren de la CFR, mai scumpe de la 1 iulie

Călătoria cu trenul va fi mai scumpă de vineri. CFR Călători majorează preţul biletelor cu până la 25 de procente. 

30 iun. 2022, 17:59
Bilete de tren de la CFR, mai scumpe de la 1 iulie

Bilete de tren, mai scumpe de la 1 iulie. CFR Călători măreşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie, cu procente cuprinse între 20 si 25 la sută.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activității economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, a transmis CFR Călători.

Citeşte şi: Tren deraiat între Paşcani şi Iaşi. Circulaţia feroviară este întreruptă

De asemenea se vor menţine și ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicația disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din stații), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors.

O călătorie Bucureşti – Constanţa, de exemplu, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei, iar pana la Brasov 54 de lei.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare. Vorbim despre reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, reduceri de 50% la abonamentele și biletele pentru studenți, gratuitate la abonamentele și biletele pentru elevi.

Pentru vara 2022, CFR a introdus Trenurile Soarelui. Turiştii vor avea la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării până pe 11/12 septembrie 2022.

O alta decizie istorica a CFR Călători este de a-si recunoaste propriul esec. A introdus intarzierile in Mersul Trenurilor, anunţă România TV.  Este vorba de aproape 100 de trenuri CFR Călători care circulă pe Magistrala 900 București – Timisoara.

Citeşte şi: Panică uriașă în Vâlcea! Un tren a luat foc, pasagerii s-au aruncat din mers

In anuntul oficial decizia a fost luata în scopul adaptării circulaţiei trenurilor la condiţiile reale ale infrastructurii feroviare. Linia este construită pentru viteze de 120- 140 km/h., dar acum sunt zone in care se circula cu 30 km/h.