Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Unde găseşti cele mai bune oferte

Cu nici două săptămâni înainte de Crăciun, românii caută cea mai bună şi ieftină carne de porc pentru masa de sărbători. Ofertele sunt diverse, iar atenția la detalii este esențială pentru a găsi cele mai avantajoase prețuri.

12 dec. 2023, 13:06
Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Unde găseşti cele mai bune oferte
Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Unde găseşti cele mai bune oferte

Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Preparatele din carne de porc sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, iar în această perioadă, ofertele sunt diversificate în aproape toate supermarketurile și măcelăriile din țară. Pentru cei care doresc să achiziționeze un porc întreg pentru sărbători, opțiunea cea mai avantajoasă se găsește la fermieri. În anumite zone ale țării, porcii sunt vânduți direct de la poartă, oferindu-se prețuri extrem de competitive.

Atenție! Cumpărarea unui porc integral de la fermieri este o opțiune economică, dar este esențial să solicitați un certificat de la medicul veterinar. Acest document atestă starea de sănătate a porcului și siguranța consumului cărnii!

Citeşte şi: De ce nu consumă Irina Loghin carne de porc de Crăciun: ”E dificil, dar eu prefer aşa”. Preparatul care nu-i lipsește niciodată de pe masa de Crăciun

Potrivit observatornews.ro, comuna Călugăreni din județul Giurgiu este printre locurile unde fermierii au afișat cele mai bune oferte. Aici, prețurile se situează în jurul sumei de 20 de lei per kilogram de carne, cu variante care pot coborî și la 17 lei pe kilogram.

Cei care optează pentru achiziționarea cărnii de porc din oraș vor constata că prețurile sunt mai ridicate. Anul acesta, prețurile sunt ușor mai mari comparativ cu anul anterior. Astfel, prețul mediu pentru un kilogram de carne de porc în supermarket-uri este de aproximativ 24 de lei.

O altă variantă de achiziționare este online, unde anunțurile pentru vânzarea porcilor sunt mai numeroase ca niciodată. În această perioadă, prețurile variază, iar kilogramul de carne poate fi achiziționat cu aproximativ 12 lei. De asemenea, porcul poate fi livrat acasă, tranșat și proporționat conform cerințelor.

Citeşte şi: Carne de porc de Crăciun 2023. Care este cea mai avantajoasă variantă, kilogramul în viu de la țărani sau produsele din magazine?