De ce nu consumă Irina Loghin carne de porc de Crăciun: ”E dificil, dar eu prefer aşa”. Preparatul care nu-i lipsește niciodată de pe masa de Crăciun

De ani buni, Irina Loghin, supranumită "regina muzicii populare", a adoptat o dietă fără carne. De pe masa de Crăciun va lipsi și anul acesta carnea de porc și preparatele specifice acestei perioade care conțin carne.

25 nov. 2023, 20:02
De ce nu consumă Irina Loghin carne de porc de Crăciun: ”E dificil, dar eu prefer aşa”. Preparatul care nu-i lipsește niciodată de pe masa de Crăciun

Irina Loghin are 84 de ani și se menține într-o formă de invidiat. De ani buni, artista de muzică populară a adoptat o dietă fără carne. Pe lângă dieta fără carne, Irina Loghin face multă mişcare şi spune că a găsit regimul sănătos cu care se simte foarte bine și în formă.

„În sufletul meu, mă simt ca la 20 de ani. Dieta vegetariană mă întinereşte şi fizic, şi sufleteşte. Nu aş renunta la acest mod de viaţă pentru nimic în lume”, mărturiseşte Irina Loghin.

Citește și: Preşedintele Romalimenta dezvăluie cât va costa carne de porc de sărbători. Au dreptate românii care îşi fac de acum provizii, de teama scumpirilor?

 

Ce nu lipsește niciodată din dieta artistei Irina Loghin

Interpreta de muzică populară a declarat în mai multe interviuri că pentru această zi gătește mâncăruri cu carne de porc, însă ea nu consumă deloc. Vedeta spune că mănâncă multe legume, salate de crudități, tot felul de preperate fără carne, dar face și sarmale de pește.

Citește și: S-a dat startul la comenzile de produse tradiționale de Crăciun din carne de porc! Crescătorii lucrează la foc continuu

„Fructe, legume şi cereale – asta e scara mea de hrană. Şi un vegetal din avocado. Este destul de dificil, dar eu îl prefer”, mărturisea îndrăgita artistă de muzică populară Irina Loghin la Antena 3.

În fiecare an în seara de Ajun pune pe masă plăcintă cu mere, cu multă scorțișoară. Interpreta spune că are o rețetă diferită de plăcinte cu mere.

”Eu fac în seara de Crăciun plăcintă cu mere, pun foarte mult măr, mărul îl las întreg, îl tai în feliuțe și îl dau cu puțină miere și în pun între blat. Merele acelea sunt caramelizate”, a mai spus interpreta.

Irina Loghin s-a născut la 19 februarie 1939 în Gura Viitoarei, Prahova. A fost solistă a ansamblurilor Ciorcârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu. Irina Loghin este căsătorită cu fostul campion la lupte greco-romane Ion Cernea împreună cu care are doi copii, Ciprian și Irinuca.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistei Irina Loghin i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.