Cât costă un tratament pentru o formă uşoară de Covid-19. Poate ajunge la o sumă uriaşă

Pacienții care au o formă ușoară de Covid-19 folosesc fondurile proprii pentru achiziționarea tratamentului. Doctorii recomandă de obicei medicamente care nu sunt compensate şi care au un preț accesibil.

26 ian. 2021, 08:16
Cât costă un tratament pentru o formă uşoară de Covid-19. Poate ajunge la o sumă uriaşă
Cât costă tratamentul pentru formele uşoare de Covid-19

Cât costă un tratament pentru o formă uşoară de Covid-19. De câteva luni, doar bolnavii care sunt în stare medie spre severă sunt internați în spital. Pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare sunt monitorizați de către medicii de familie. Pentru pacienții cu o formă ușoară de Covid-19 se acordă, în funcție de simptome și patologia de care suferă, un tratament.

Cât costă un tratament pentru o formă uşoară de Covid-19

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) nu decontează toate medicamentele prescrise de medicii de familie. De altfel, multe dintre medicamentele recomandate nici nu sunt prescrise: Paracetamol, vitamine, Nurofen și Quercetin. Cel mai scump medicament din această listă este Quercetin, un antioxidant puternic, cu rol în protecția sistemului respirator și reducerea reacțiilor alergice, recomandat de unii medici de familie, și care poate fi găsit la un preț de circa 90 de lei.

Tratament revoluţionar pentru pacienții cu Covid-19 la Timişoara. Rezultatele sunt excepționale!

„Antibioticele nu se recomandă decât dacă a constatat medicul că este o suprainfecție bacteriană. Pentru formele ușoare, la recomandarea medicului pentru fiecare pacient în parte, poate fi inclus: Paracetamol, care în funcție de simptome se poate lua o zi, două sau mai mult, vitamine pentru cel puțin două săptămâni, de obicei recomand chiar pentru o lună de zile, dar și Quercetin, câte 1 comprimat pe zi care, de asemenea, se ia la indicațiile medicului pentru o anumită perioadă de timp. Pentru pacienții care trec de o anumită vârstă sau care au anumite patologii, anumite antecedente, se calculează scorul de risc de tromboză, pentru care se recomandă anticoagulante. Prețul pentru astfel de medicamente este cel mai scump, undeva la 300 de lei și peste”, susţine Dana Popescu, medic de familie din comuna Deleni, județul Iași, pentru BZI.

Adina Alberts s-a infectat cu COVID-19. Tratamentul pe care l-a urmat soţia lui Viorel Cataramă

Medicii de familie recomandă pentru tratamentele mai importante internarea în spital a pacienților infectați cu Covid-19.