Cât costă vacanţa pe insulele din Mediterană sau din Oceanul Atlantic

O vacanţă pe o insulă în mijlocul Mediteranei sau în largul Oceanului Atlantic nu mai este un vis de neîndeplinit. Un sejur într-o destinaţie care până la izbuncnirea crizei era doar pentru cei cu posibilităţi financiare mari este acum cu mult mai accesibil. Anul acesta agenţiile de turism se întrec în oferte pentru toate buzunarele.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 14:30
Cât costă vacanţa pe insulele din Mediterană sau din Oceanul Atlantic

O fâşie de pământ în mijlocul Mediteranei sau Atlanticului. Privelişti de vis, o vacanţă perfectă…care nu costă în medie, mai mult de 500 de euro, transport şi cazare. Cele mai multe oferte sunt pentru Grecia şi pentru insulele sale.

De exemplu, un sejur în staţiunea Olympic Beach vă costă circa 140 de euro. Banii acoperă 7 nopţi cazare la un hotel de 3 stele din staţiune şi transportul cu autocarul.

Dacă optaţi pentru Paralia Katerini, puteţi alege un pachet turistic care acum nu depăşeşte 180 de euro. În aceşti bani intră 7 nopţi cazare la o vilă de 3 stele din staţiune şi transportul cu autocarul.

Dacă optaţi pentru insula Corfu, veţi scoate din buzunar circa 760 de euro. Turistul are incluse biletele de avion şi cazare la patru stele, în regim demipensiune.

În Spania, în Mallorca, un sejur de o săptămână, cu cazare la un hotel de patru stele şi demipensiune costă în jur de 500 de euro de persoană.

Dacă vreţi să plecaţi în vacanţă pe cont propriu, diferenţele sunt destul de mari.

„O săptămână în Creta, la hotel de trei stele cu demipensiune, costă 200 de euro plus taxe de aeroport, 300 de euro de persoană. Daca mergeţi pe cont propriu, cu aceşti bani nu luaţi nici biletele de avion”, a declarat Sorin Văduvoiu, director agenţie de turism.

 

Turiştii care îşi permit să dea 1.000 de euro pe vacanţă pot alege Madeira, în Portugalia. Viaţa pe această insulă nu este scumpă, cazarea este destul de ieftină chiar şi la hoteluri de patru şi cinci stele.