Cât curent consumă aerul condiționat într-o oră. Care sunt cele mai economice aparate

Temperaturile toride fac indispensabilă folosirea aerului condiţionat. Însă, din cauza exploziei preţurilor la energie, mulţi dintre noi sunt, probabil, mai mult decât cumpătaţi cu folosirea acestui aparat.

04 iul. 2022, 11:48
Cât curent consumă aerul condiționat într-o oră. Care sunt cele mai economice aparate

Cât curent consumă aerul condiționat. Specialiștii ne avertizează că, atunci când achiziționăm aparate de aer condiţionat, este necesar să cunoaștem puterea lor în KW de care dispun și din ce clasă energetică fac parte.

Ce aparate de aer condiționat consumă cel mai puţin

Trebuie precizat faptul că aparatele de aer condiționat care dispun de clasa energetică A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40% decât cele care fac parte din clasa energetică C sau D. Specialiștii atrag atenția că, pentru un consum mai redus de curent al aparatului de aer condiționat, trebuie întotdeauna optat pentru cele mai multe eficiente unități din punct de vedere energetic.

Astfel, atunci când cumpărați aparate de aer condiționat trebuie întotdeauna să alegeți unități inverter, cu cea mare eficiență energetică, începând cu clasa A +, de preferință un +++.

Citeste si Cum îţi răcoreşti locuinţa, dacă nu ai aer condiţionat. Trebuie să încerci şi tu aceste metode

Aparatele mai eficiente din punct de vedere energetic sunt mai scumpe

Chiar dacă sunt mai scumpe, odată cu scurgerea timpului veți constata că sunt mai economice decât cele mai puțin eficiente, economisind până la 40-60% în comparație cu unitățile convenționale.

Cei care dețin un model clasa A+ trebuie să ştie că acesta consumă 1,08 kw/h. Asta înseamnă că achitați 0.8 + 1.08 = 0.86 lei pe oră.

Dacă luăm în calcul că pe timpul verii aparatul este pornit, în medie, 6 ore pe zi, asta înseamnă 6 x 30 = 180 de ore pe lună. Astfel, calculul final este de 180 x 0.86 = 154 de lei pe lună, potrivit unei analize a antena3.ro.

Citeste si Cum se foloseşte corect aerul condiţionat vara. Greșeala majoră care îţi distruge sănătate şi îţi creşte factura