Cât curent electric consumă instalaţia pentru brad. Suma care îţi va mări factura

Cât curent electric consumă instalaţia pentru brad. Sărbătorile de iarnă ne bat la uşă, iar românii se pregătesc intens pentru decorarea locuinţei în spiritul Crăciunului. Şi cum bradul este nelipsit, trebuie să ştii dacă instalaţia cu luminiţe va face pagubă în bugetul tău.

11 dec. 2022, 10:28
Cât curent electric consumă instalaţia pentru brad. Suma care îţi va mări factura
Cât curent electric consumă instalaţia pentru brad

Cât curent electric consumă instalaţia pentru brad. Potrivit specialiștilor, este important să știm ce tip de instalații luminoase alegem, pentru că unele dintre acestea ne pot umfla facturile, mai ales dacă le folosim foarte mult timp.

Cât curent electric consumă instalaţia pentru brad

Cel mai bine este să utilizăm luminițe de Crăciun cu LED. Cu toate că acestea sunt ceva mai costisitoare, consumul lor este mai mic față de cel al instalațiilor cu incandescență. În principiu, o instalație cu 100 de becuri consumă undeva la 20-30 de wati, ajungând până la cel mult 46 de wati.

Instalația de brad clasică consumă în total 292,5 wați, aproximativ 0,29 kilowați, pe parcursul a 372 de ore. Ne duce la un total de aproximativ 109 kWh, unitatea pe care o veți vedea pe factura de energie, potrivit stiridecluj.ro.

În același timp, o instalație tip LED consumă 5-10 wați pe oră, o diferență foarte mare față de instalațiile clasice. Folosită o lună, o astfel de instalație ar consuma aproximativ 2,25 kWh.

Citeşte şi: Unde să așezi bradul de Crăciun în casă pentru a avea noroc în anul care vine

De ce e bine să pui o monedă în brad

Există o tradiție veche pe care unii oameni o respectă chiar și în zilele noastre. Se spune că este bine ca, printre globuri și beteală, oamenii să pună în brad o monedă.

Aceasta ar trebui înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie. Tradiția spune că cei care pun o monedă în bradul de Crăciun vor avea parte de un an nou plin de bucurii, înfloritor și cu foarte multe realizări. Banul, de obicei, atrage norocul și bogăția în casă și le va aduce celor care locuiesc în ea fericire și stabilitate.