Cât de benefică este o zi de post

Postul alimentar nu este legat neapărat de cel religios, mai ales astăzi când foarte puțini oameni se hrănesc regulat. O zi de post pe săptămână poate să îți vină în ajutor și să țină bolile la distanță.

28 sept. 2017, 07:31
Cât de benefică este o zi de post

Postul alimentar pe termen scurt aduce foarte multe beneficii în organismul uman, mai ales dacă faci parte din categoria oamenilor gurmanzi. Unul dintre principalele efecte pozitive este acelă că vei contribui în felul acesta la descărcarea energiei negative din corp și îți vei curăța gândirea.

Postul negru ținut o zi întreagă va contribui la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge deoarece pancreasul va fi în reapaos și în felul acesta organismul tău se va curăța mai bine.

O zi de post precum o zi la SPA

Nu sună deloc exagerat, o zi în care alegi să ții post negru îți va ajuta organismul să întinerească cu cel puțin o lună, îți vei ajuta organismul să curețe de la interior către exterior.

Secretul este ca în ziua respectivă să bei suficientă apă astfel încât corpul să își poată hidrata toate celulele și organele.

Apa băută mai ales atunci când ții post negru ajută la intensificarea procesului de arderi a țesutului adipos, deci adio kilograme și celulită.

Astfel vei avea parte de o purificare și o îmbunătățire a calității funcționale a organelor dar și a activității cerebrale.

Momentul ideal pentru a medita

Deși s-au spus foarte multe despre meditație, ea joacă un rol foarte important în buna desfășurare a activităților din organismul tău.

Durata postului poate varia de la o zi la o săptămână însă niciodată mai mare de atât. Pentru a-ți ajuta corpul să se curețe mai bine este necesar ca înainte cu două zile de ziua de post să excluzi din alimentația ta toate produsele de origine animală și să te axezi mai mult pe cereale fructe și legume.

Află mai multe despre beneficiile postului AICI