CÂT DE BOGAT este Claudiu Săftoiu, preşedintele demisionar al Televiziunii Române

Claudiu Săftoiu şi-a înaintat marţi demisia din funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTV). Într-o scrisoare adresată Parlamentului, el solicită „dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii mele de responsabilităţile conferite prin Hotărârile Parlamentului României nr. 37/2012, respectiv nr. 40/2012, privind numirea consiliului de administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi a preşedintelui acesteia”.

10 dec. 2013, 13:04
CÂT DE BOGAT este Claudiu Săftoiu, preşedintele demisionar al Televiziunii Române

Potrivit declaraţiei sale de avere, Claudiu Săftoiu deţine un apartament şi o casă de locuit, ambele în Bucureşti. Casa, care este deţinută în coproprietate (50%) cu Adriana Săftoiu, are o suprafaţă de 260 de metri pătraţi.

În plus, fostul preşedinte al TVR deţine şi două terenuri, în Corbeanca şi în satul Dragosloveni, din judeţul Vrancea. Toate proprietăţile imobiliare sunt deţinute în coproprietate.

El nu stă rău nici la capitolul bunuri mobile. Săftoiu conduce un Audi A3, dar are şi un scuter Peugeot. Nu are bani în conturi bancare, dar are datorii. Datoriile constau în două credite bancare, ce totalizează suma de 154.000 de euro.

În declaraţia de avere, el nu şi-a trecut salariul pe care l-a încasat de la TVR, ci doar veniturile obţinute de la firma sa de consultanţă în afaceri, SC Capital Promotion. În calitate de director general la această companie, el a obţinut venituri de  89.243, ceea ce ar însemna un salariu lunar 7.437 lei.

VEZI SI:

Bugetul TVR pentru 2014 a fost aprobat, dar fără majorarea cerută de Săftoiu