Cât de bolnav să fii? Un medic îi îngrozea pe părinţi, spunându-le că au copiii bolnavi de cancer, pentru a-i forţa să plătească tratamente scumpe

Un medic din Marea Britanie a fost suspendat din funcţie după ce s-a constatat că îi înşela pe părinţi, spunându-le că au copiii bolnavi cancer şi forţându-i astfel să plătească tratamente scumpe pentru vindecare.

05 sept. 2021, 10:56
Cât de bolnav să fii? Un medic îi îngrozea pe părinţi, spunându-le că au copiii bolnavi de cancer, pentru a-i forţa să plătească tratamente scumpe

Dr. Mina Chowdhury, în vârstă de 45 de ani, a înșelat trei familii diferite pentru a plăti scanările și testele efectuate de propria sa companie, Meras Healthcare. Un juriu al Tribunalului Medicilor (MPTS) a concluzionat că comportamentul său a fost necinstit, în principal din cauza motivației financiare. De asemenea, grupul l-a găsit pe Chowdhury vinovat că nu a oferit „îngrijiri clinice adecvate” și a creat un „sentiment de îngrijorare nejustificat fără motivație clinică”, scrie Daily Mail.

Chowdhury a consultat trei familii separate pe o perioadă de șase luni în 2017, spunându-le acestora că au copiii bolnavi de cancer, iar o trimitere la NHS, unde ar fi primit tratament gratuit, „ar fi tardivă”. De asemenea, a susținut în mod fals că nicăieri în Scoția nu pot fi efectuate ecocardiograme – un tip de scanare cardiacă utilizat pe scară largă – pe copii.

Citeşte şi Medicul Răzvan Constantinescu care a contestat pandemia a fost SUSPENDAT. „Să nu mă contactați nici măcar online în perioada carantinării mele”

MPTS a constatat, de asemenea, că medicul a sugerat un tratament privat care a fost „disproporționat de scump”, fără a oferi nicio recomandare pentru tratamentul NHS. Președintele MPTS, James Newton-Price, a declarat în timpul ședinței: „După ce a constatat că dr. Chowdhury a făcut diagnostice de cancer fără o investigație sau o justificare suficientă și că a recomandat apoi teste private inutile și investigații care au fost motivate financiar.

Citeşte şi 10.000 de cadre medicale din Grecia vor fi suspendate de din funcţie, din cauză că au refuzat vaccinarea

Completul a impus o ordonanță de suspendare provizorie de nouă luni, tribunalul reuniindu-se în ianuarie anul viitor pentru a lua o decizie formală cu privire la reînregistrarea sa.