Cât de calde vor fi caloriferele bucureștenilor la iarnă. Anunțul de ultimă oră făcut de Termoenergetica

Problema cu furnizarea căldurii pe timp de iarnă a fost o problemă cronică în București de-a lungul anilor. O mare parte din responsabilitate pentru acest aspect revine rețelei de termoficare a orașului, care s-a confruntat adesea cu probleme tehnice, gestionare ineficientă și întârzieri în reparații.

15 sept. 2023, 17:30
Cât de calde vor fi caloriferele bucureștenilor la iarnă. Anunțul de ultimă oră făcut de Termoenergetica
Cât de calde vor fi caloriferele bucureștenilor la iarnă. Anunțul de ultimă oră făcut de Termoenergetica

Termoenergetica București a anunțat că va începe umplerea cu apă a sistemelor de furnizare a energiei termice, în paralel cu efectuarea testelor de presiune la echipamentele interioare. Compania va furniza ulterior o dată exactă pentru furnizarea căldurii în caloriferele locuitorilor români.

Citește și: Peste 6.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă. Avarie majoră anunțată de Termoenergetica

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță vineri că, luni, 18 septembrie 2023, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalațiile interioare.

Acţiunile sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2023-2024.

Rugăm clienții companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Vă reamintim că este obligația asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/ 2018.

Totodată, vă comunicăm că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”, informează, vineri, Termoenergetica.

Citește și: Termoenergetica anunță întreruperea căldurii în Capitală. Cum s-a luat decizia care afectează peste 2 milioane de români