Termoenergetica anunță întreruperea căldurii în Capitală. Cum s-a luat decizia care afectează peste 2 milioane de români

Termoenergetica anunţă încheierea sezonului de încălzire 2022 - 2023 în Capitală, precizând că de marţi încep procedurile de oprire a furnizării energiei termice.

18 apr. 2023, 10:34
Termoenergetica anunță întreruperea căldurii în Capitală. Cum s-a luat decizia care afectează peste 2 milioane de români

”Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă, încheierea sezonului de încălzire 2022 – 2023, având în vedere îndeplinirea condiţiilor legale prevăzute de articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00“. Astfel, începând cu data de 18 aprilie, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti”, transmite compania.

Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Reducerea progresivă a temperaturii de livrare oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopţii, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare.

Citește și: Veste grozavă pentru români! Se dau câte 3.000 de lei, bani de la stat. Programul începe pe 21 aprilie

”În acest sens, vă comunicăm că asociaţiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor, pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected]. De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor legali ai acestor instituţii”. precizează Termoenergetica.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Citește și: Tanti Cecilia, femeia cu cea mai mică pensie din România. Cu ce sumă o răsplătește statul după ce a terminat o facultate și a muncit din răsputeri