STARE DE URGENŢĂ. Cât de departe de domiciliu poate fi cabinetul medicului specialist? Răspunsul Poliţiei Române

Autoritățile din România au emis mai multe Ordonanțe Militare prin care au impus populației mai multe măsuri cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului. Cu toate acestea românii nu au înțeles cu exactitate ce au și ce nu au voie să facă, iar Poliția Română le vine în ajutor.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 13:20
STARE DE URGENŢĂ. Cât de departe de domiciliu poate fi cabinetul medicului specialist? Răspunsul Poliţiei Române

STAREA DE URGENŢĂ implică numeroasee restricţii. Prin urmare, pe pagina oficială a Poliției Române a fost publicată o postare care explică românilor cât de departe de domiciliu poate fi situat cabinetul medicului specialist. 

Citește și: Cât de mult ne putem îndeparta de domiciliu fără să fim amendaţi. Răspunsul Poliţiei Române

În Ordonanțele Militare nu este spcificat de cât de departe poate fi situat cabinetul medicului specialist. Însă, autoritățile recomandă că deplasările în scopuri medicale, altele decât urgențele majore, doar după verificarea disponibilitățilii medicilor.

”Cât de departe de domiciliul nostru poate fi situat cabinetul medicului specialist? Putem merge pentru acest consult de la Cluj la Bucureşti, de pildă?

Răspuns: Nu este prevăzută o limită de distanță la care trebuie să fie situat cabinetul medical, dar recomandăm cetățenilor să facă deplasări în scopuri medicale, altele decât urgențele majore, doar după verificarea disponibilității medicilor”