Cât de des trebuie să-ți speli, de fapt, pijamaua. Greșeala pe care foarte multe persoane o fac

La cât timp este bine să-ți speli pijamaua. Iată ce spun experții despre asta și de câte ori o poți purta înainte de a o pune în coșul de rufe.

13 ian. 2024, 09:06
Cât de des trebuie să-ți speli, de fapt, pijamaua. Greșeala pe care foarte multe persoane o fac
Cât de des trebuie să-ți speli pijamaua, de fapt

Specialiștii au dezvăluit cât de des trebuie să îți speli pijamaua. Potrivit acestora, purtarea prea îndelungată a acelorași haine poate duce la acumularea celulelor moarte și a uleiurilor.

Dr. Jason Singh din Virginia a dezvăluit care este timpul optim pentru care ar trebui să porți aceeași pereche de pijamale. Potrivit specialistului, atunci când hainele nu sunt schimbate la timp adună „celule moarte, uleiuri și alte substanțe”.

Acest lucru duce la apariția bacteriilor. Numărul de zile la care trebuie să-ți speli pijamaua poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi transpirația și temperatura din cameră în timpul nopții.

Citește și: Sfaturi utile și ușor de aplicat despre cum să reduci facturile la energia electrică! Cum trebuie să folosești mașina de spălat

Dr. Jason a împărtășit mai multe informații pe contul de Instagram. Astfel, a dezvăluit că ideal ar fi ca pijamalele să nu fie purtate mai mult de trei nopți consecutive, pentru că purtarea excesivă poate avea consecințe nedorite.

De asemenea, expertul Laura Mountford a susținut informația și a subliniat că hainele nu ar trebui să fie purtate de mai multde trei ori și, mai mult, trebuie spălate imediat ce s-au murdărit.

„În realitate, pijamalele ar trebui să fie spălate la fiecare două sau trei purtări. Spălarea lor după fiecare purtare, cu excepția cazului în care sunt de fapt pătate, mirositoare sau transpirate, este inutilă – o risipă de bani, apă și energie”, a dezvăluit Laura despre cât de des ar trebui spălată pijamaua, conform Mirror.

Cu toate astea, unii oameni nu pot percepe ideea de nu-și pune o pijama curată în fiecare seară, înainte de a se pune la culcare. Ba mai mult, nici nu s-au gândit că nu este o practică general valabilă.

Citește și: Cele mai bune trucuri pentru a menține căldura în casă. Aplică-le și tu pentru a plăti mai puțin la căldură

„Port pijamale curate în fiecare seară! Fără excepții. Habar nu aveam că oamenii nu fac asta”. „Pijamale curate în fiecare seară și cearșafuri curate în fiecare săptămână”, sunt două dintre părerile celor care au aflat informația.

Există și persoane care au afirmat că obiceiul de a-ți schimba pijamaua în fiecare noapte este inutil și exagerat și că preferă să poarte aceleași haine de mai multe ori.