Detalii neștiute din viața Adrianei Iliescu. S-a căsătorit foarte tânără, dar a fost părăsită de soț imediat după ce a pierdut o sarcină

Adriana Iliescu, în vârstă de 84 de ani, a devenit cunoscută în 2005, când la vârsta de 67 de ani a adus pe lume o fetiță, pe Eliza. Puțini știu cât de frumoasă a fost, de fapt, cea mai bătrână mamă din România, în tinerețe.

06 feb. 2024, 10:52

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, a fost o femeie foarte frumoasă în tinerețe, care atrăgea privirile tuturor. Trecutul ei a fost, însă, marcat de o dramă profundă, care a lăsat urme adânci în viața ei.

Citește și: Dezvăluire peste ani. Cea mai bătrână mamă din lume, Adriana Iliescu, trebuia să aibă gemeni

Cât de frumoasă era Adriana Iliescu în tinerețe

Adriana Iliescu a devenit cunoscută în România după ce a devenit cea mai bătrână mamă din țara noastră. În 2005 a adus-o pe lume pe Eliza, devenind celebră încă de la naștere. Atunci, doamna profesoară a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână femeie din lume care a adus pe lume un copil. Ea a reușit să devină mamă la 67 de ani după ce a recurs la tehnica de inseminare artificială și a dus la final sarcina. Din motive medicale, Adriana Iliescu nu a putut deveni mamă pe cale naturală, deși a rămas o dată însărcinată, în tinerețe, însă a pierdut copilul.

Adriana Iliescu a fost profesoară universitară de literatura română, iar de-a lungul anilor a publicat mai multe povești pentru copii. În tinerețe, aceasta s-a căsătorit încă de la o vârstă fragedă și chiar a rămas gravidă. Din păcate, însă, nu a reușit să păstreze sarcina, deoarece copilul ar fi putut avea malformații grave: „Vreți să scoateți un copil cocoșat, strâmb? Ce vreți să faceți?!”, i-au spus medicii, la acea vreme.

La scurt timp după pierderea sarcinii, a și divorțat, motivul fiind că s-a afundat prea mult în muncă și a uitat de responsabilitățile de femeie căsătorită. Mai mult, ea a și familia ei au suferit de TBC, o boală care se trata cu greu în acea perioadă.

În plus, din cauza TBC-ului, m-aș fi decalcifiat foarte tare. Și tatăl meu a avut TBC, era o boală rușinoasă pe vremuri, aproape nevindecabilă. Am avut norocul că am prins penicilina și ne-am salvat. TBC-ul a făcut multe victime: Balcescu, Filimon, familii întregi de scriitori, muzicien”, a povestit cea mai bătrână mamă din România, pentru revista QBebe.

Un lucru care nu poate fi trecut cu vederea, însă, este cât de frumoasă era, de fapt, Adriana Iliescu în tinerețe. Fosta profesoară întorcea captele oamenilor atunci când mergea pe stradă, fiind o femeie cochetă chiar și acum, la bătrânețe. Și deși a fost curtată de mulți bărbați, ea a fost foarte selectivă. A decis să rămână alături de fiica ei, Eliza, care îi este singurul sprijin și acre nu i-a moștenit doar inteligența, ci și frumusețea.

Redevenind femeie singură, Adriana Iliescu s-a axat pe carieră, ajungând în cele din urmă profesoară universitară. Chiar dacă a divorțat și nu și-a mai refăcut viașa, nu a renunțat la visul ei de a avea copii.

În 1995 a primit tratament hormonal pentru a nu intra la menopauză, iar fertilizarea a făcut-o în anul 2004 de la un donator anonim. Femeia a rămas însărcinată cu tripleți, dar la puțin timp de la evoluția embrionilor, unul dintre aceștia nu a supraviețuit. Apoi au rămas cele două fetițe, însă doar Eliza a reușit să supraviețuiască.

Citește și: Adriana Iliescu a mințit-o pe Eliza în privința tatălui ei. I-a zis că lucrează în străinătate. ”Știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară”