Dezvăluire peste ani. Cea mai bătrână mamă din lume, Adriana Iliescu, trebuia să aibă gemeni

Medicii spun că Adriana Iliescu avea o sarcină gemelară şi a născut - prin cezariană - o fetiţă. Sora ei geamănă s-a născut moartă.

02 feb. 2024, 22:13
Dezvăluire peste ani. Cea mai bătrână mamă din lume, Adriana Iliescu, trebuia să aibă gemeni

Adriana Iliescu și-a dorit nespus de mult să devină mamă, optând pentru un prim tratament hormonal încă din anul 1995, pentru a face acest lucru posibil. Eliza Iliescu a venit pe lume la Maternitatea Giulești din București, în 2005.

Vestea nașterii micuței a circulat rapid, iar părerile au fost împărțite la vremea respectivă, având în vedere vârsta înaintată la care a născut Adriana Iliescu. Potrivit informațiilor apărute în presă, Eliza a venit pe lume prematur. Totodată, tânăra nu este copilul biologic al Adrianei Iliescu, aceasta fiind doar mamă purtătoare. Donatorii au decis să rămână anonimi.

Bucurie imensă pentru Adriana Iliescu, cea mai bătrână mama din lume. Eliza a împlinit 19 ani
După nouă ani de tratament, Adriana Iliescu a născut pentru prima dată, la vârsta de 66 de ani, stabilind  un record. Medicii spun că Adriana Iliescu avea o sarcină gemelară şi a născut – prin cezariană – o fetiţă. Sora ei geamănă s-a născut moartă.

Directorul spitalului „Panait Sârbu” din Bucureşti, dr. Bogdan Marinescu, a declarat că mama şi fetiţa erau sănătoase după naştere. Eliza Maria a cântărit 1,4 kg la naştere şi a fost dusă imediat în secţia de terapie intensivă.

Adriana Iliescu a rămas însărcinată la capătul a nouă ani de tratament la diverse de clinici de specialitate din România. În decembrie 2004, într-un interviu acordat unui post de televiziune, dna Iliescu a spus că şi-a dorit întotdeauna să devină mamă, dar nu a reuşit niciodată să rămână gravidă pe cale naturală.

Cea mai bătrână mamă a ajuns în fața judecătorilor! Adriana Iliescu se luptă pentru moștenirea fiicei ei
Ea s-a declarat optimistă în ceea ce priveşte viitorul ei ca mamă, susţinând că provine dintr-o familie longevivă, ceea ce avea să se dovedească foarte adevărat, Eliza împlinind recent 19 ani

Adriana Iliescu este pensionară. Ea a fost profesor universitar şi scrie cărţi pentru copii pentru a-şi completa veniturile.

Conform corespondentului BBC, medicul care a inseminat-o artificial cu sperma unui donator anonim, dr. Bogdan Marinescu, şi-a justificat decizia spunând că starea de sănătate a dnei. Iliescu permitea naşterea.

În anul 2003, o femeie din India, care avea 65 de ani, a născut un băiat, în urma implantării unui ovul provenit de la nepoata ei în vârstă de 26 de ani şi fertilizat de soţul ei. A fost primul copil al cuplului, după cincizeci de ani de căsătorie.

Presa britanică a comentat pe larg naşterea micuţei Eliza Maria. În Marea Britanie, cotidianul The Daily Telegraph scria că naşterea micuţei Eliza Maria provoacă o dezbatere etică, medicală şi religioasă pe tema tratamentului de fertilitate la femeile mai în vârstă.

„Mămica mea e mai…”, acest clasic refren competitiv e completat de ziarul The Guardian cu câteva cuvinte şi o explicaţie la fotografiile publicate pe prima pagină.”Mămica mea e mai bătrână decât a ta. Când această fetiţă româncă va avea 21 de ani, mama ei va avea 87.”

Cazul extraordinar al Adrianei Iliescu, va face probabil să se audă din nou apeluri la impunerea de restricţii în cazul tratamentelor de infertilitate, scrie The Guardian, în timp ce Daily Telegraph susţine că alte femei care nu mai sunt chiar tinere, dar speră să devină mame, vor mai avea doar doi ani în care să încerce să conceapă în România fiindcă o nouă lege ar urma să limiteze la 50 de ani vârsta celor care beneficiază de tratament de infertilitate.

Momente grele pentru cea mai bătrână mamă din România. Adriana Iliescu: „Nu e ușor să trăiești cu bani puțini”

Adriana Iliescu a mințit-o pe Eliza în privința tatălui ei. I-a zis că lucrează în străinătate. ”Știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară”

În urmă cu câțiva ani, pe când avea 14 ani, Eliza a întrebat-o pe mama ei cine este tatăl său și de ce nu l-a cunoscut niciodată. Pentru că întrebarea a lăsat-o fără cuvinte pe Adriana Iliescu, aceasta a decis să nu-și facă fiica să sufere, alegând să-i ofere un răspuns mai puțin dur.

Astfel, Adriana Iliescu i-a explicat Elizei că nu și-a cunoscut tatăl niciodată, pentru că acesta ar lucra în străinătate. De altfel, aceasta i-a zis nu doar că presupusul tată este peste hotare, ci chiar și bunicii.

M-a întrebat unde e tăticul ei. I-am spus că tati este plecat în străinătate, să lucreze. De fapt, Eliza știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară. Dar o să-i spun, la un moment dat, adevărul, pentru că ea oricum va afla. I-am spus că mai târziu, când o să mai crească, o să discut cu ea și o să-i povestesc totul”, a povestit Adriana Iliescu, în urmă cu câțiva ani.

CITESTE SI: Cine este iubitul Elizei Iliescu. Fiica celei mai bătrâne mame din România are 19 ani

Cum a reacționat Eliza când a aflat adevărul

În cele din urmă, Adriana Iliescu și-a luat inima în dinți și i-a spus adevărul Elizei. Vestea că nu-și va cunoaște tatăl niciodată a întristat-o profund pe Eliza, care a început să plângă.

Acum, fata, ajunsă la 19 ani, a înțeles cum au stat lucrurile și este foarte înțelegătoare și bună cu mama ei. Cele două se înțeleg perfect, se ajută, se iubesc și au grijă una de cealaltă.

„Elizei i s-a explicat procedeul pas cu pas, i s-a povestit cum a evoluat în burtică, ce riscuri au existat, cum s-a născut. I s-a spus și că au existat riscuri mari. A înțeles, asta până la partea în care i s-a explicat că nu își vă cunoaște niciodată tatăl pentru că nimeni nu știe cine este acel bărbat. Partea aceea a fost dureroasă, Eliza a avut lacrimi în ochi și a pus un milion de întrebări, nu a fost ușor să înțeleagă.

Și pentru Adriana a fost un moment dificil, cum să îi explici copilului tău că ai apelat la o bancă de donatori, că nu știi cine este bărbatul respectiv. Elizei a fost nevoită să accepte în cele din urmă. Are noroc cu faptul că nașul ei, profesorul Marinescu, îi este foarte aproape, iar pe el îl vede că pe o figură paternă”, a povestit o sursă apropiată familiei.

CITESTE SI: Adriana Iliescu și Eliza, surprinse în vacanță la munte. Cea mai bătrână mamă din România a avut o apariție care nu a rămas neremarcată de turiști