Cât de importantă e inteligența în obținerea succesului? IQ-ul, ce este și cum se măsoară

Termenul de - inteligentă - se referă la capacitatea academică sau cognitivă pe care oamenii o au. Această abilitate intelectuală este folosită pentru a obține informații.

20 feb. 2022, 10:37
Cât de importantă e inteligența în obținerea succesului? IQ-ul, ce este și cum se măsoară

“IQ” vine de la prescurtarea coeficientului de inteligentă (Intelligence Quotient). Acest IQ măsoară inteligența și este exprimat printr-un număr. Atunci când cine face un test de inteligentă, rezultatul mediu este 100. Dacă rezultatul depășește 100, atunci se consideră mai deștept decât media, iar dacă este mai mic decât 100, evident, se consideră mai puțin deștept.

Ce spun statisticile

Dacă e să luăm în seamă statisticile din prezent, în jur de 68% din populaţia generală are un IQ de 85-115. În acelaşi timp, 95% dintre cei care îşi fac un test de inteligenţă obţin un scor de 70-130 de puncte.

CITEȘTE ȘI: Iluzie optică! Doar persoanele cu IQ peste medie reuşesc să descopere femeia dezbrăcată din fotografie

Cât de importantă e inteligența în obținerea succesului?

Studiile realizate de-a lungul vremii au dovedit toate că oamenii deştepţi sunt nişte muncitori mai buni. Indiferent de domeniul în care activează.

CITEȘTE ȘI: Testul IQ care a înnebunit internetul. Cum poți afla dacă ai o minte sclipitoare? Creează patru triunghiuri printr-o singură mutare a unui băț de chibrit – FOTO

„Secretul succesului nostru este să angajăm de fiecare dată oameni foarte deştepţi.(…)Nu există altă cale decât să fim elitişti în privinţa IQ-ului, în privinţa alegerii unor oameni care merită să lucreze la noi”, declara, la un moment dat, Bill Gates.

Gates se referă la compania sa, pe care a înfiinţat-o şi-a condus-o ani la rând, însă această strategie elitistă – de-a prioritiza inteligenţa crudă în procesul de angajare a personalului – se dovedeşte a fi una de mare succes, aplicată de mai toate companiile mari.

Dacă îţi doreşti să aflii cât eşti de deştept, poţi căuta pe internet cele mai populare teste de IQ.