Cât de importante sunt bacteriile bune din intestine şi cum îţi dai seama ca ai prea puţine

O buna digestie este sustinuta de bacteriile sanatoase care se gasesc in tractul digestiv. Cand corpul nu produce suficiente probiotice, te poti confrunta cu o serie de probleme, precum obezitate, diabet, sindrom de colon iritabil si colite ulcerative.

18 iul. 2015, 11:34
Cât de importante sunt bacteriile bune din intestine şi cum îţi dai seama ca ai prea puţine

In cazul in care ai un deficit de probiotice, trebuie sa te confrunti cu unul sau mai multe dintre simptomele metionate mai jos, scrie clickpentrufemei.ro.

1. Ai probleme cu pielea. Daca ai pielea excesiv de uscata, exista o probabilitate destul de mare sa ai un deficit de probiotice.

2. Ai sistemul imunitar slabit. Sistemul imunitar este sustinut de bacteriile «bune» din intestine in proportie de 70-80%.

3. Nu reusesti sa te odihnesti cum trebuie. Probioticele joaca un rol important si in mentinerea sanatatii ceasului intern. Daca nu dormi bine sau adormi tarziu, inseamna ca ai nevoie de probiotice.

4. Te confrunti adesea cu infectii digestive.

5. Ai un apetit crescut pentru alimentele dulci. Cand ti-e pofta in mod constant de dulciuri, corpul incearca sa iti transmita, de fapt, ca trebuie sa incepi sa consumi mai multe probiotice.

6. Ai probleme intestinale. Daca te constipi cu usurinta sau te confrunti cu crampe, senzatie de balonare si flatulenta dupa ce mananci inseamna ca organismul tau nu dispune de suficiente probiotice pentru a digera alimentele consumate.

7. Ai adesea probleme de comportament. Si dereglarile care apar la nivel emotional iti pot transmite faptul ca ai putine probiotice in organism. Specialistii sustin ca 95% din cantitatea de serotonina (hormonul fericirii) prezenta in corp este produsa in tractul digestiv.