Cât de importante sunt vasele în care gătim pentru sănătatea noastră

Cu toţii încercăm să mâncăm cât mai sănătos, prin alegerea alimentelor, a fructelor şi legumelor, însă puţini sunt cei care realizează că extrem de importantă este şi alegerea vaselor în care gătim.

15 mart. 2014, 15:09
Cât de importante sunt vasele în care gătim pentru sănătatea noastră

Vasele de calitate în care se poate găti trebuie neapărat să nu conţină aluminiu, deoarece acest metal este responsabil pentru apariţia mai multor afecţiuni grave, precum cele neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afecţiuni pulmonare.

Citeşte şi Cratiţele pot fi periculoase pentru sănătate

Dacă totuşi folosiţi vase de gătit din aluminiu este recomandat să evitaţi să gătiţi alimente acide, precum roşiile, fructele, vinul, deoarece metalul migrează în hrană.

Cele mai bune vase de gătit sunt cele de lut, din sticlă, din ceramică, cele din inox inoxidabil şi din email, scrie doctormenci.ro.

De menţionat este faptul că se recomandă ca vasele de ceramidă să fie aruncate atunci când se deteriorează.

În privinţa vaselor din teflon, există studii care fac legătura între acestea şi diverse tipuri de cancer. Motivul este atât prezenţa acidului perfluorooctanoic, sau PFOA, cât şi a cadmiului şi a plumbului. Dacă alegeţi vase din teflon optaţi pentru cele care prezintă menţiunea „PFOA free”.