Cât de interesați sunt românii de împrumuturi și când apelează la astfel de servicii?

Un credit poate fi de mare ajutor, atunci când dorești să duci la final anumite planuri, însă nu dispui de finanțele necesare. Un împrumut rapid poate oferi o mână de ajutor imediat, așa că din ce în ce mai mulți română se orientează către această variantă de finanțare.  

22 dec. 2022, 15:05
Cât de interesați sunt românii de împrumuturi și când apelează la astfel de servicii?

Altfel spus, dificultățile economice îi fac pe românii de toate vârstele să apeleze tot mai mult la instituții financiar bancare sau nebancare. Nu doar persoanele adulții sau vârstnicii apelează la un astfel de ajutor, ci și tinerii. Cei din urmă par din tot mai interesați de opțiunea de împrumut pentru diverse cauze.

Cât de interesați sunt românii de credite?

Este important de cunoscut faptul că procentul tinerilor interesați de credite este mai mare decât cel al persoanele cu vârste de peste 60 de ani.

În plus, un alt fapt interesant este că anual sunt accesate tot mai multe împrumuturi, față de anii precedenți, conform BNR.

Cu alte cuvinte, oamenii găsesc ca fiind optimă soluția creditării în cazul unor anumitor nevoi.

Momentele în care românii apelează la credite

Consumatorii optează pentru împrumuturi în diverse situații. Acestea sunt:

⦁ Credit imobiliar

Costul unei locuințe este destul de piperat, așa că românii se împrumută de la bănci, pentru a putea avea o proprietate pe numele lor.   Acest tip de credit se numește imobiliar și este cel mai adesea luat în considerare de către persoanele de pe teritoriul României, care nu mai vor să cheltuiască banii pe chirie.

⦁ Credit de nevoi personale

Consumatorii optează pentru un credit de nevoi persoanele atunci când vor să-și renoveze casa sau când doresc să își schimbe mașina și au nevoie de finanțe suplimentare. Acest tip de credit are un anumit plafon și trebuie îndeplinite câteva condiții, precum vechimea la locul de muncă, pentru a putea fi acordat. Însă, dacă te încadrezi, poți beneficia de bani într-un timp scurt.

⦁ Credit rapid

Un împrumut rapid reprezintă de multe ori evitarea unor situații limită. De foarte multe ori se întâmplă să existe o nevoie urgentă de bani, așa că un astfel de împrumut reprezintă cea mai bună rezolvare. Oamenii apelează la ajutorul acestui tip de credit atunci când trebuie să rezolve o situație medicală ce nu poate suferi amânare, când găsesc oferte bune pentru vacanțe, pe care nu doresc să le rateze sau când apar situații neprevăzute, precum este defectarea autoturismului.

Toate aceste motive sunt eligibile pentru un astfel de credit, iar dacă apelezi la ajutorul Credius poți beneficia de suma dorită în doar câteva minute. Tot ceea ce trebuie să faci este să faci un selfie și să aștepți ca banii să intre în contul personal.

Cu alte cuvinte, totul este mult mai simplu cu ajutorul Credius, așa că ai toate motivele pentru care să apelezi la această instituție, de fiecare dată când ai nevoie rapid de bani.

În concluzie, există multe momente în care poți avea nevoie de un credit. Optează pentru această soluție, fiindcă este la îndemână și te poate scăpa de grijile și stresul provocat de finanțe, în cel mai scurt timp.