Cât de mare a ajuns să fie datoria SUA. Expert crypto: „Bitcoin e văzut ca alternativă pentru dolar”

La 1 iunie, SUA trebuie să decidă dacă va majora pragul de îndatorare. Una neagră, una albă. Un cunoscut expert crypto susține că eșecul dolarului poate reprezenta o mare oportunitate pentru micii investitori din crypto.

21 mai 2023, 10:13

Bitcoin câștigă din ce în ce mai mult teren în fața dolarului american, susține consultantul crypto Mihai Daniel.

„Trăim o perioadă istorică, pe care mulți nu o realizează, din prisma dolarului. Una dintre cele mai mari economii ale planetei, economia americană, este în pragul colapsului. Deja au atins oficial, 31,4 trilioane de dolari datorie, ceva imens, iar până la 1 iunie, americanii trebuie să decidă – dacă nu au decis deja, dacă ridică plafonul de îndatorare al țării (…) Există un dezechilibru major între ceea ce încasează America și ceea ce cheltuie. Nu detaliem, dar știm că armata costă foarte mult, sunt foarte multe lucruri foarte scumpe. Iar America e o țară care trăiește pe picior mare (…)

Tot anul acesta am avut un eveniment istoric pentru dolar, momentul în care Bitcoin a depășit dolarul american în preferințele americanilor. Imaginați-vă cum ar fi în România, să întreb în ce au încredere mai mare românii, să țină economiile în RON sau în Bitcoin (BTC)?!”, a precizat crypto influencerul cu peste 80.000 de urmăritori pe YouTube.

Mihai Daniel, investitor crypto: „Criza datoriei americane poate fi benefică? Eu zic că da. Bitcoin e văzut ca o alternativă”

Următorul bullmarket va fi cea mai mare oportunitate pentru investitori, crede Mihai Daniel.

„Numărul de portofolii de Bitcoin este pe un trend ascendent. Tot mai mulți oameni află de Bitcoin, aleg să-și țină economiile în Bitcoin, pentru că pare o alternativă. 

(…) Criza datoriei americane poate fi benefică? Eu zic că da. Bitcoin e văzut ca o alternativă. Bloomberg a spus că americanii preferă Bitcoinul mai mult decât dolarul. 

Asistăm la momente istorice. Pe anul ăsta, la anul sau peste doi ani, bullmarketul va veni. 

Sunt extrem de multe monede în care dacă azi investești azi 100 de dolari, peste doi ani sau când vine următorul bullmarket vor valora 1.000, vor fi 10x. Oportunitate mai mare nu cred că va mai exista și e posibil ca următorul ciclu de piață să fie cel mai mare, după care să înceapă un oarecare declin sau o oarecare plafonare”, a mai precizat investitorul.

SUA are o datorie externă de 31,4 de triliarde de dolari.