Anunț mare pentru investitorii în Bitcoin. Prima țară din Europa care acceptă plățile cu cea mai importantă criptomonedă

Din ce în ce mai multe state ale lumii prezintă deschidere pentru monedele digitale. În Europa a apărut deja primul stat care va accepta plata cu ajutorul Bitcoin, „regina criptomonedelor". 

08 mai 2023, 22:30
Anunț mare pentru investitorii în Bitcoin. Prima țară din Europa care acceptă plățile cu cea mai importantă criptomonedă

Premierul Liechtensteinului, Daniel Risch, a făcut marele anunț, prin intermediul unui interviu acordat publicației germane Handelsblatt, citată de Reuters.

Risch, care este și ministru de Finanțe în Liechtenstein, a anunțat că statul pe care-l conduce are în plan să accepte depozite în BTC și schimbarea lor în franci elvețieni, moneda națională a micului stat european.

Oficialul din Liechtenstein a mai transmis că nu are pe masă niciun plan de risc, dar are în plan investirea rezervelor de stat în Bitcoin.

În prezent, rezervele de stat sunt investite în piața de capital și sunt evaluate la 2,2 miliarde de franci elvețieni, potrivit presei locale.

„Criptomonedele ca bitcoin sunt încă prea riscante, dar această evaluare se poate schimba, desigur”, a declarat Risch.

 

Ce se întâmplă cu Bitcoin pe termen mediu și lung

 

Mihai Daniel, cel mai cunoscut influencer crypto din România, este plin de entuziasm. Ceea ce a fost mai greu pentru Bitcoin a trecut, crede acesta.

„Vreau să vă zic ceva! Iarna crypto s-a terminat. Nu e vorba despre lunile de iarnă, ci e vorba despre cea mai grea perioadă a bear marketului. Din punctul meu de vedere, s-a încheiat.

(…) Traversăm o perioadă în care întâlnim oportunități peste tot. Traversăm o perioadă în care oamenii nu sunt extrem de investit, de cumpărat asseturi și de gândit pe termen lung. Lucrul ăsta este greșit. Imaginați-vă că în decembrie, când toată lumea nu mai avea niciun interes față de crypto, ar fi cumpărat masiv proiectele preferate. Dacă ar fi fost calitative, azi ați fi avut cel puțin dublați banii. Imaginați-vă că în următorul ciclu, care va fi probabil cel mai spectaculos ciclu de pe piață din istoria crypto, oportunitățile vor fi uriașe. Uriașe, uriașe! Adică oameni simpli vor avea ocazia să facă tone de bani, tone de bani. Iar acum este acel moment. Da, piața crypto poate și cu siguranță va mai avea turbulențe.

Dar din punctul meu de vedere, ceea ce a fost cel mai rău cred că a trecut. Gândiți-vă că 2022 a fost cel mai greu an din istoria întragă a pieței crypto, când s-au prăbușit companii gigant, când au dispărut FTX, Celsius, Voyager și multe altele.

Acum suntem în baza în care toată lumea dă bice la reglementări, toată lumea se chinuie, instituții, guverne, să ducă piața asta în normalitate”, a declarat în vlogul său investitorul cu peste 82.000 de urmăritori pe YouTube.