Cât de mult a trebuit să ocolească avionul lui Vladimir Putin, după ce UE a impus sancțiuni anti-Rusia (FOTO)

Sancțiunile anti-Rusia impuse de statele membre UE, sub îndemnul SUA, înfurie și mai tare administrația de la Moscova, ce trebuie să pună în practică soluții mai puțin accesibile.

08 iul. 2022, 19:43
Cât de mult a trebuit să ocolească avionul lui Vladimir Putin, după ce UE a impus sancțiuni anti-Rusia (FOTO)

Miercuri, 6 iulie, un avion al guvernului rus a fost nevoit să zboare cu șase ore mai mult decât în mod normal, după ce statele membre UE au interzis aeronavelor rusești să survoleze spațiul aerian european, în contextul războiului din Ucraina.

Astfel, aeronava care a plecat de la Moscova a trebuit să zboare 9 ore, în loc de 3, până la Basel, Elveția. Avionul Ilyushin II-96-300 destinate transportului oficialilor guvernamentali și al președintelui Vladimir Putin, a decolat la Moscova la ora 10:27 și a aterizat la Basel la ora 18:39 ora locală.

În loc să survoleze Belarus, Polonia, Slovacia și Austria / Germania până în Elveția, rușii au trebuit să ocolească prin Georgia, Turcia și apoi să zboare deasupra Mării Mediterane, evitând spațiul aerian est-european.

Avionul a zburat apoi de-a lungul coastei africane înainte de a călători spre nord prin Tunisia și, în cele din urmă, a traversat Franța și Elveția, informează Insider.

La întoarcere, avionul rusesc a parcurs aceeași rută, tot de 9 ore.

 

Sancțiuni la foc automat impuse Rusiei

 

În martie, consiliul pentru drepturile omului din Europa a votat expulzarea Rusiei din organizație, după 26 de ani. În aceeași zi, oficialii ruși au anunțat retragerea din consiliu.

„Retragerea Rusiei din Consiliul Europei înseamnă că chiar și străinii ale căror drepturi au fost încălcate de Kremlin nu pot depune un dosar împotriva Rusiei”, a declarat Natalia Prilutskaya, cercetător la Amnesty International, care se concentrează pe Rusia, pentru publicația germană Deutsche Welle.