Cât de mult ar putea fi prelungită perioada de autorecenzare online. Anunț de la Parlament

Mulți români încă nu s-au autorecenzat pe platforma Guvernului. Astfel, mai mulți parlamentari cer prelungirea perioadei în care cetățenii din țara noastră se pot înregistra cu datele personale. 

11 mai 2022, 19:10
Cât de mult ar putea fi prelungită perioada de autorecenzare online. Anunț de la Parlament

Recensământul Populației și Locuințelor se află în ultimele zile ale etapei de autorecenzare online. Astfel, potrivit calendarului, de luni, 16 mai, va fi demarată recenzarea în teren, cu recenzori, care vor merge din casă-n casă pentru interviuri față în față.

În opinia unor parlamentari, perioada de autorecenzare ar trebui să fie prelungită, după ce în ultima săptămână au fost completate formulare pe bandă rulantă, ceea ce a determinat și probleme tehnice.

Marți, Institutul Național de Statistică (INS) a primit marți un număr record de chestionare, aproape 500.000. Astfel, până miercuri, numărul de români autorecenzați a ajuns la 8 milioane.

 

Se cere perioada de autorecenzare din Parlament

 

Alin Apostol, parlamentar USR, vrea să facă demersuri pentru prelungirea termenului de autorecenzare, în baza cifrelor înregistrate în ultimele zile. Deputatul vrea încă două săptămâni suplimentare.

„IERI PESTE 430 MII DE ROMANI S-AU AUTORECENZAT. DUBLU FAȚĂ DE CEA MAI BUNĂ ZI.

Peste 7.5 milioane de cetățeni au completat chestionarul de autorecenzare. Aurorecenzarea se încheie la 15 mai. Nu uitați că puteți să primiți o zi liberă dacă vă autorecenzați.

Intenționez ca, în calitate de membru al Consiliului de Comunicare și Transparenta, să cer Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor să prelungească perioada de autorecenzare cu minim 2 săptămâni de zile, până pe 1 iulie.

Românii vor digitalizare, vor să se autorecenzeze. Atâta timp cât există cererea crescută încă, putem prelungi termenul limită de autorecenzare online. Haideți să prelungim puțin această perioadă ca să avem și mai mulți români autorecenzați digital. În plus, scădem cheltuielile publice de la bugetul de stat cu recenzarea fizică”, a transmis deputatul Iulian Apostol pe Facebook.