Cât de mult i-a ajutat pe Oana Moșneagu și Vlad Gherman terapia de cuplu: „Nu știu dacă am mai fi ajuns să vorbim despre căsătorie”

Oana Moșneagu și Vlad Gherman au o relație superbă pe care și-ar dori-o mulți. Cei doi s-au căsătorit recent și sunt mai fericiți ca oricând.

08 mai 2024, 17:50
Cât de mult i-a ajutat pe Oana Moșneagu și Vlad Gherman terapia de cuplu: „Nu știu dacă am mai fi ajuns să vorbim despre căsătorie”

Oana Moșneagu și Vlad Gherman s-au căsătorit civil în luna aprilie a acestui an, iar în iunie 2024 vor face și ceremonia religioasă.

Oana Moșneagu a povestit recent cât de mult i-a ajutat terapia de cuplu și ce lecții importante au primit cu ajutorul ei.

Cei doi s-au cunoscut la castingul pentru serialul „Fructul Oprit” și timp de câțiva ani au fost colegi de platou. Fiecare era implicat în altă relație la vremea aceea. Apoi, s-au reîntâlnit la filmările serialului „Adela” și au devenit buni prieten. După o perioadă îndelungată de timp, cei doi au început să se cunoască din ce în ce mai bine, iar prietenia lor s-a transformat într-o relație de dragoste.

„Cred că, dacă eu și al meu iubit nu am fi apelat la terapia de cuplu în stadiul incipient al relației noastre, nu știu dacă am fi ajuns să mai fim împreună acum și să vorbim despre căsătorie”, a declarat Oana Moșneagu, la Fresh by Unica.

Multe cupluri apelează la terapia de cuplu ca să evite despărțirea, însă Oana și Vlad au mers când erau la începutul relației, tocmai pentru ca povestea lor să evolueze frumos.

„Noi am ales să mergem la terapie pentru că ne uitam unul la altul, știam că ne dorim să fim împreună, cu datele pe care fiecare le avea despre celălalt până în acel moment, și ne-am dat seama că suntem doi oameni la o vârstă, care cară cumva experiențele care ne-au format, într-adevăr, dar și niște traume din niște relații anterioare. Și noi ne-am întâlnit și am băgat la înaintare în prima fază a relației mai degrabă traumele din trecut decât o părticică din sufletul nostru. Noi am venit bușiți după toate experiențele anterioare, în mod diferit, încât pur și simplu nu reușeam să ne acordăm”, a mai afirmat Oana Moșneagu, pentru Unica.ro.

La început le-a fost destul de greu să-și descrifreze emoțiile unul altuia, dar au început să se cunoască din ce în ce mai bine, iar lucrurile între ei au evoluat natural.

„Era clar că ne dorim să fim împreună. Exista o atracție între noi și o chimie între noi și o profunzime a întâlnirilor noastre care ne-a făcut să alegem varianta asta”, a mai spus Oana Moșneagu, la Fresh by Unica.

Citește și Anca Pandrea a primit un semn de Paște de la Iurie Darie. „Am stat acasă cu el, am ciocnit câte un ou roșu și am vorbit”

Oana Moșneagu: „Este relația care mi-a arătat și m-a făcut să-mi dau seama cât de greșit mă percepeam”

„Terapia de cuplu ne-a ajutat să învățăm să comunicăm mai bine. Ne-a tradus niște lucruri. Eu îi dădeam niște informații legate de mine, el făcea la același lucru cu mine și noi nu reușeam să ne întâlnim. Ziceai că eu vorbesc chineză și el o altă limbă care poate nici măcar nu există pe această planetă. Pur și simplu nu vorbeam aceeași limbă. Doamna terapeut a reușit să traducă ceea ce transmiteam fiecare, astfel încât să înțeleagă și receptorul”, a povestit Oana Moșneagu, pentru Unica.ro.

Cei doi iubiți au mers la terapie doar de câteva ori și i-a ajutat enorm.

„Aveam momente în care ziceam bă, n-are cum să fie așa. Ar trebui să fie mai ușor. De ce e atât de greu? Și ăsta e încă un lucru pe care terapia ne-a ajutat să-l înțelegem. E prima relație în care am ajuns la concluzia că normalitatea într-o relație nu presupune numai să fie ușor, să fie frumos, bla bla bla. De fapt, relația aia în care rămâi până la urmă este una în care depui foarte mult efort și e grea, tăticule, pentru că te confruntă pe tine cu tine, în primul rând”, a mai spus Oana Moșneagu.

„Asta a fost relația în care ne-am dat seama de multe bube și hibe. În nicio relație nu am avut o oglindă atât de clară. Este relația care mi-a arătat și m-a făcut să-mi dau seama cât de greșit mă percepeam și câte blocaje aveam și cât de închisă emoțional eram. Aveam senzația că ce om sunt, cât de deschisă emoțional sunt și cum știu eu să iubesc și cum sunt așa de vulnerabilă într-o relație. În timp, mi-am dat seama câte blocaj aveam și cât de mult nu mă lăsam să simt până la capăt, de frica suferinței, așa cum facem foarte mulți, de fapt. Cred că ăsta a fost marele câștig, că ne-a ținut împreună, că ne-a ajutat să ne înțelegem mai bine și ne-a dat speranță. Pentru că am avut momente în care am crezut că este imposibil”, a completat actrița.

Citește și Zi specială pentru Florin Dumitrescu și Cristina Sima, cei doi împlinesc 11 ani de căsnicie. Mesajul emoționant al bucătarului pentru soția sa: „Dacă ar fi să ne mai naștem o dată, tot cu tine aș vrea”