Cât de periculoşi sunt pantofii cu toc, cu adevărat

Corpul uman nu a fost creat pentru a purta pantofi cu toc, dar aceştia au devenit o necesitate în garderoba oricărei fashioniste cu pretenţii. Dacă şi tu obişnuieşti să porţi adeseori pantofi cu toc, află care sunt risurile la care te expui fără să îţi dai seama.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 11:48
Cât de periculoşi sunt pantofii cu toc, cu adevărat

Purtate la ocazii speciale, tocurile nu îţi vor influenţa în niciun fel sănătatea, însă dacă îi porţi în mod frecvent vei ajunge să îţi afectezi atât sistemul osos, musculatura, cât şi postura. Că vorbim de tocuri de 5, 7 ori 13 cm, efectele sunt aceleaşi.

Pantofii cu toc, cel mai hot accesoriu in pat

Efectele nocive ale pantofilor cu toc

Există un mit, acela că din cauza încălţărilor stramte ori a celor cu toc vei ajunge să îţi deformezi picioarele şi să îţi apară monturi. Adevărul este că nu toată lumea care va purta încălţări nepotrivite va dezvolta aceste deformări ale labei piciorului, ci doar cele care sunt predispuse, de multe ori mai mulţi membri ai aceleiaşi familii. Tocurile, însă, favorizează apariţia lor.

Descoperă Cei mai nesănătoşi pantofi pentru picioarele tale

Pantofii cu toc sunt creaţi pe principii estetice şi de prea puţine ori să fie comozi şi să îţi protejeze piciorul. Iar noi îi alegem întotdeauna în funcţie de modelul care se poartă, nu cel care se potriveşte mai bine conformaţiei noastre. Vrem să părem mai înalte, să avem gleznele mai subţiri şi o postura gratioasa. De aici apar numeroase probleme care ne pun în pericol sănătatea.

Citeşte şi Spune-mi ce pantofi porţi, ca să îţi spun cum eşti. Încălţămintea ne dezvăluie personalitatea

Pantofii potriviti pentru orice tip de blugi
 
Din cauza încălţărilor prea stramte, aşa cum sunt de multe ori pantofii cu toc, mai ales modelul stileto, care se poartă cu precădere sezonul acesta, pe termen lung degetele picioarelor se vor deforma şi ne vom alege cu degete „în ciocan”, extrem de inestetice în sezonul cald, dar şi dureroase.
 
Citeste mai multe despre cat de periculosi sunt pantofii cu toc pe Cosmopolitan.ro.