Cât de pregătită e România de valul 4. Raed Arafat: „Pregătim locuri la Terapie Intensivă pentru copii”

Raed Arafat a făcut noi precizări privind valul patru al pandemiei de coronavirus în România. Şeful DSU avertizează că tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor şi a copiilor şi îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva COVID-19.

22 aug. 2021, 22:26
Cât de pregătită e România de valul 4. Raed Arafat: „Pregătim locuri la Terapie Intensivă pentru copii”

Cât de pregătită e România de valul 4. Raed Arafat susţine că numărul de cazuri de covid-19 a început să crească deoarece oamenii au uitat să mai poarte mască de protecţie în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile aglomerate.

Cât de pregătită e România de valul 4. Anunţul făcut de Raed Arafat

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: „Varianta Delta a ajuns să fie dominantă în ţara noastră”. Detaliul care provoacă îngrijorare în valul 4

„Am zis ca vor fi cresteri, era normal dupa toate activitatile reluate. Oamenii au mai uitat ca masca este obligatorie in zonele aglomerate, in transportul in comun.

Acum multi si-au asumat riscul. Înainte nu aveam arma, acum am avut-o. Faptul ca unii au hotarat sa nu se vaccineze, este alegerea lor.

Totul depinde de comportamentul nostru: masca, respectarea regulilor de distantare si vaccinarea”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Şeful DSU avertizează că tulpina Delta are un impact mult mai mare asupra tinerilor şi a copiilor, precizând că în spitale se pregătesc locuri la ATI pentru copii.

„Noi ne pregatim. În Olanda a crescut foarte mult numărul de cazuri, sa vedem ce o sa fie la noi. Am avut discutii cu ministrul Sanatatii, cu managerii spitalelor. Pregatim inclusiv locuri de terapie intensiva pentru copii.

In SUA au ajuns la spital si copii de 6, de 7, de 8 ani, copii care nu se pot vaccina. Varianta asta are un impact mai mare la tineri si la copii. Am avut două decese la tineri de 30 de ani fara comorbiditati. Sunt tineri care ajung in terapie intensiva. O tânără de 25 de ani este la ATI în aceste momente.

Vaccinarea celor care pot sa o faca ramana o solutie. E arma pe care o avem in mana si pe care o foloseste toata lumea”, a mai precizat şeful DSU.

Raed Arafat i-a sfătuit pe români să evite spatiile aglomerate, sa poarte masca, sa se informeze corec şi să se vaccineze.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 517 noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 9 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 190 de pacienţi cu COVID-19, numărul înregistrând o creştere faţă de ziua anterioară.

Până astăzi, 22 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.090.925 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.987 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Noi restricţii în întreaga lume ca urmare a răspândirii variantei Delta