Cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-un spaţiu închis VIDEO

Publicat: Joi, 09 Iulie 2020 10:40 // Actualizat: Joi, 09 Iulie 2020 13:29 // Sursa: romaniatv.net

Un experiment realizat în Japonia de o echipă de experți în sănătate arată cât de repede se poate răspândi noul coronavirus într-un spaţiu închis. Experimentul a fost realizat într-un restaurant şi a fost publicat de CNN.

În această perioadă de relaxare, în care hotelurile, pensiunile, restaurantele sau terasele din foarte multe ţări sunt pline, infectarea cu noul coronavirus se poate propaga foarte uşor. În restaurantele cu autoservire riscul este încă şi mai mare. Dacă doar o persoană care atinge tava cu mâncare este infectată, contaminarea este foarte rapidă.

În cadrul acestui experiment, unul dintre participanți și-a pus pe mâini un lichid special, vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. El reprezintă persoana infectată care a tușit în palmă și care se alătură apoi altor nouă persoane care iau masa într-un restaurant cu autoservire. După 30 de minute, lumina din spaţiul în care se desfăşoară experimentul se stinge, iar lumina ultravioletă arată toate locurile în care s-a răspândit lichidul.

Lichidul poate fi văzut pe aproape toate suprafețele din încăpere, pe tacâmuri, pe farfurii, pe mâinile și pe fețele participanţilor. După o jumătate de oră, absolut toate persoanele intraseră în contact cu agentul patogen.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
experiment raspandire coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H