Cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-un spaţiu închis VIDEO

Un experiment realizat în Japonia de o echipă de experți în sănătate arată cât de repede se poate răspândi noul coronavirus într-un spaţiu închis. Experimentul a fost realizat într-un restaurant şi a fost publicat de CNN.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 07:40
Cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-un spaţiu închis VIDEO

În această perioadă de relaxare, în care hotelurile, pensiunile, restaurantele sau terasele din foarte multe ţări sunt pline, infectarea cu noul coronavirus se poate propaga foarte uşor. În restaurantele cu autoservire riscul este încă şi mai mare. Dacă doar o persoană care atinge tava cu mâncare este infectată, contaminarea este foarte rapidă.

În cadrul acestui experiment, unul dintre participanți și-a pus pe mâini un lichid special, vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. El reprezintă persoana infectată care a tușit în palmă și care se alătură apoi altor nouă persoane care iau masa într-un restaurant cu autoservire. După 30 de minute, lumina din spaţiul în care se desfăşoară experimentul se stinge, iar lumina ultravioletă arată toate locurile în care s-a răspândit lichidul.

Lichidul poate fi văzut pe aproape toate suprafețele din încăpere, pe tacâmuri, pe farfurii, pe mâinile și pe fețele participanţilor. După o jumătate de oră, absolut toate persoanele intraseră în contact cu agentul patogen.