Cât de scump este să te distrezi la festivalurile verii. Atât costă biletele la Neversea, Untold și Electric Castle

Vara este momentul perfect pentru a celebra viața, iar distracția are șansa să ajungă la cote maxime. Tinerii din toată țara au așteptat cu nerăbdare acest moment, tocmai pentru că în această perioadă au loc cele mai tari festivaluri, care îi aduc pe scenele românești pe unii dintre cei mai îndrăgiți artiști din lume.

03 iul. 2023, 16:39
Cât de scump este să te distrezi la festivalurile verii. Atât costă biletele la Neversea, Untold și Electric Castle
Cât de scump este să te distrezi la festivalurile verii. Atât costă biletele la Neversea, Untold și Electric Castle

Vara este cea mai frumoasă perioadă a anului, în care fiecare dintre noi caută să își organizeze un concediu de vis. Totuși, asta nu este tot, vara de vară tinerii din România și nu numai au șansa să se distreze la cele mai tari festivaluri de muzică, precum Neversea, Untold sau Electric Castle. Acest lucru este valabil și anul acesta, când unii dintre cei mai mari artiști se vor urca pe scenele din România.

Citește și: Neversea 2023. Lil Pump, J Balvin și Lil Uzi Vert vor fi pe main stage-ul festivalului în acest an

Pe lâng faptul că aceste festivaluri sunt un prilej de petrecere pentru tinerii din România, ele au și un rol economic extrem de important, dat fiind că atunci când se desfășoară orașele sunt asaltate și de turiști străini. În plus, nici accesul la un astfel de festival nu este ieftin.

Festivalul Neversea 2023 va avea loc în perioada 6-10 iulie și se va desfășura pe plaja cu aceelași nume. Pe lista de artiști prezenți în festival se numără Lost Frequencies, Grasu XXL, Steve Aoki, Salvadore Ganacci, J Balvin sau Nicole Cherry. Pentru a participa la acest festival poți opta pentru mai multe tipuri bilete, în funcție de bugetul de care dispui. La Neversea biletele costă de la 330 de lei, însă pot ajunge până la 800 de lei sau chiar 2.000 de lei, dacă luăm în calcul şi opţiunea VIP.

Tot în această vară va mai avea loc și, deja, celebrul Untold. Acesta se va desfășura în perioada 3-6 august și se va ține pe Cluj Arena. Printre marii artiști care se vor urca pe scenă se numără Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci. Ca și în cazul Neversea, biletele pentru care poți opta sunt de mai multe feluri, iar prețul variază între 500 și 1.000 de lei. Totuși dacă vrei să te bucuri de o experiență VIP trebuie să scoți din buzunar 2.400 de lei.

Pe lângă Untold şi Neversea, în vara aceasta în România mai avem şi alte festivaluri importante de muzică precum Electric Castle (19-23 iulie 2023, Bonţida, judeţul Cluj-Napoca), VIBE Festival 2023 (6-9 iulie 2023, Târgu Mureş), Open Air Blues Festival (18-23 iulie 2023, Brezoi, judeţul Vâlcea), Summer Well 2023 (11-13 august, Domeniul Ştirbey, Buftea) sau Braşov Jazz&Blues Festival 2023 (10-15 august 2023, Braşov).

Preţurile la bilete variază în funcţie de foarte multe detalii. Orientativ putem spune că preţul pentru un bilet la Electric Castle variază între 65 şi 500 de euro, dar poate să ajungă până la 3.300 de euro. Preţul pentru un bilet la VIBE Festival 2023 porneşte de la 169 de lei, pentru o zi. Preţul biletelor la Open Air Blues Festival variază între 265 şi 850 de lei. Un abonament de trei zile la Summer Well 2023 costă în jur de 575 de lei. Iar preţul pentru un abonament la Braşov Jazz&Blues Festival 2023 variază între 225 şi 250 de lei.

Citește și: În ce zi va cânta J Balvin la Neversea 2023. Programul complet al festivalului