Cât de sigure sunt şcolile în pandemie. Rezultatele celui mai recent studiu din Marea Britanie

Cât de sigure sunt şcolile în pandemie. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii epidemiologi din Marea Britanie, şcolile nu joacă un rol important în răspândirea coronavirusului.

16 feb. 2021, 11:48
Cât de sigure sunt şcolile în pandemie. Rezultatele celui mai recent studiu din Marea Britanie
Cât de sigure sunt şcolile în pandemie. Rezultatele celui mai recent studiu din Marea Britanie

Cât de sigure sunt şcolile în pandemie. Un nou studiu realizat de cercetătorii epidemiologi din Marea Britanie arată că şcolile nu reprezintă un pericol major de infectare cu coronavirus.

Cât de sigure sunt şcolile în pandemie. Studiu

Şcolile din Marea Britanie vor rămâne închise până pe 8 martie. În urma studiului, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că unităţile de învăţământ nu joacă un rol major în răspândirea coronavirusului.

Cercetătorii au analizat câți elevi infectați cu Covid au lipsit din septembrie până în decembrie 2020 și cum a variat numărul cazurilor Covid în funcție de măsurile de restricție. Prin urmare, au descoperit că din 194 de școli de gimnaziu, 190 au avut cel puțin un caz de coronavirus și 70% din școlile primare, la fel, au avut cel puțin un caz.

Ministerul Sănătăţii cere colaborarea părinţilor, pentru a putea păstra şcolile deschise: „Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte”

Citeşte şi Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. A fost actualizată lista

Ministerul Sănătăţii îi sfătuieşte pe părinţi să fie atenţi la felul în care se simt copiii lor înainte de a-i duce la şcoală, iar dacă observă chiar şi o parte dintre simptomele de COVID-19 să îi ţină acasă şi să discute cu medicul de familie.

„Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Reţea pilot de şcoli verzi, construirea de creşe, programul „primul student din familie”, propunerile Cotroceniului pentru Educaţie

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii enumeră cele mai frecvente simptome ale COVID-19 şi îi sfătuiesc pe părinţi să fie atenţi la copiii lor.

„Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, afirmă aceştia, conform News.ro.