Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. A fost actualizată lista

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a reevaluat scenariile de funcţionare ale şcolilor din Capitală, în conformitate cu prevederile normative în vigoare și raportat la rata de incidență a cazurilor, cumulată în ultimele 14 zile (cu valoarea de 2,05 la mia de locuitori).

16 feb. 2021, 09:35
Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. A fost actualizată lista
Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. A fost actualizată lista

Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. Potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă adoptată în şedinţa de luni, cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ din Capitală, deoarece infrastructura nu permite respectarea normelor de protecție împotriva transmiterii SARS-Cov- 2.

Şcolile din Bucureşti care vor face cursuri online în continuare. A fost actualizată lista

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista școlilor care fac în continuarea cursurile online. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie și au fost introduse alte cinci unităţi: Şcolile gimnaziale nr. 59, „Sfinţii Constantin şi Elena”, „Adrian Păunescu”, nr. 197 şi „Sf. Andrei”, potrivit Digi24. 

În urma şedinţei de lui a CMBSU. s-a a decis că Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfăşurarea cursurilor în sistem online.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, mesaj pentru părinţi după apariţia primelor cazuri COVID-19 în şcoli: Un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate

Scenariul 2 presupune revenirea în bănci a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

În hotărârea anterioară a CMBSU din 5 februarie cele trei unităţi erau pe lista celor cu activităţi didactice online, motivele ţinând de infrastructură în cazul Liceului „Traian Vuia” şi de probleme la agentul termic şi apă referitor la Grădiniţele nr. 185 şi nr. 35.

Citeşte şi Alertă de ultimă oră. Măşti neconforme pentru copii, imediat după începerea şcolilor. Anunţul făcut de specialişti!

„Îi asigurăm pe elevi și părinți că, odată cu eliminarea factorilor care au generat aceste măsuri, vom face demersurile necesare reluării activităților didactice care permit prezența fizică în sălile de clasă”, precizează CMBSU.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat mai puţine cazuri de infectare cu coronavirus la o săptămână de la redeschiderea şcolilor. Potrivit raportului de luni, 15 februarie, au fost confirmate 1.331 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România şi 79 de decese. La ATI sunt 941 de pacienţi.