Cât de uşor este să răneşti un bărbat

Reprezentanţii sexului tare sunt, uneori, mai slabi decât reprezentantele aşa-zisului "sex slab". Mai exact, bărbaţii se lasă mai repede dărâmaţi psihic atunci când stima de sine le este rănită.

03 sept. 2013, 08:03
Cât de uşor este să răneşti un bărbat

Barbatul trebuie sa fie primul in toate, de la cariera, la casa, la familie sau la gasca de prieteni. Cel putin asa si-ar dori fiecare barbat, in sinea lui. O mare parte din reprezentantii sexului tare a inteles ca acest lucru este, practic, imposibil, ca nu poti fi primul in toate.

Cu toate acestea, exista o situatie careia barbatii pur si simplu nu-i pot face fata: cand partenerele lor sunt mai realizate profesional si financiar decat ei. De altfel, cu cat o femeie are mai mult succes, cu atat stima de sine a iubitului ei este mai joasa.

De la experientele din viata de zi cu zi a unor cupluri la studii sociologice si psihologice, faptul ca stima de sine a barbatului este mult mai sensibila decat cea a femeii este un lucru dovedit. Chiar daca nu recunosc, in subconstient, barbatii sunt mult mai usor de ranit, mai ales neintentionat, atunci cand simt ca sunt depasiti de propriile partenere.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi HOROSCOP: Cum stai cu DRAGOSTEA în luna septembrie