Cât de utile sunt foile de dafin

Se știe despre frunzele de dafin că se folosesc la prepararea diverselor preparate pentru că oferă o savoare bună. Însă știi ce alte utilități mai au frunzele de dafin?

RomaniaTV.net
08 feb. 2018, 07:43
Cât de utile sunt foile de dafin

Frunzele de dafin sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri atât pentru a aroma mâncarea cât și pentru a ameliora starea de boală favorizând sănătatea.

Bucurându-se de minunate calități antibacteriene și antivirale foile de dafin reprezintă un remediu bun inclusiv pentru a trata plăgile, alfetel sau chiar unele probleme dentare și chiar și digestive.

Reduc problemele stomacale

Alege să bei 2 căni de infuzie de frunze de dafin pe zi sau să le mesteci atunci când te supără stomacul, vei observa cum simptomele se vor diminua în scurt timp.

În plus, ceaiul de dafin este indicat inclusiv atunci când ești răgușit, fiind recomandat să faci gargară cu acest ceai.

Citeşte şi Bagă 7 foi de dafin şi 7 căţei de usturoi într-o sticlă, apoi ascunde-o în casă. Vezi ce se va întampla în maxim o săptămână

Adjuvantul tenului frumos

Dacă ai probleme cu tenul, se usucă în exces, pielea se descuamează poți alege să folosești câteva picături de ulei de dafin în creama ta de față sau să adaugi câteva picături în apa de baie, având grijă să nu abuzezi de el să pui prea multe picături deoarece va deveni iritant pentru piele.

Ajută la regenerarea tenului și la menținerea chipului proaspăt și frumos timp îndelungat.

În plus, tot foile de dafin fierte, cu apa respectivă poți să înlocuiești apa de gură din magazine. Vei vedea imediat diferența.

Citeşte şi Pune câteva frunze din această plantă în toate colţurile casei şi nu vei mai vedea niciodată gândaci

Dacă te confrunți cu un episod febril pune câteva frunze de dafin încălzite pe frunte și astfel vei scăpa de febră, iar dacă alegei să fierbi foile de dafin și bei lichidul obținut astfel vei observa că nu vei mai avea probleme cu glicemia, deoarece printre altele dafinul ajută la normalizarea ei.

Inclusiv în cazul varicelor, dafinul dă roade mai ales dacă alegi să îți ții picioarele în apă caldă cu foi de dafin sau stai în cadă și adaugi mâna de frunze de dafin. Astfel vei contribui la îmbunătățirea circulației sangvine.

Află cum poți slăbi cu ajutorul dafinului AICI.