Cât durează de fapt să te vindeci de coronavirus. Ce presupune recuperarea

Mulţi români se întreabă cât durează ca un om infectat cu coronavirus să se vindece. Astfel, specialiştii spun că în funcţie de severitatea simptomelor boala se manifestă de la două săptămâni şi poate ajunge la şase săptămâni.

27 nov. 2020, 18:05
Cât durează de fapt să te vindeci de coronavirus. Ce presupune recuperarea

Cât durează de fapt să te vindeci de coronavirus. Potrivit site-ului stirioficiale.ro, pentru pacienţii care fac o formă uşoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 săptămâni de la apariția primelor simptome. Pentru persoanele care fac o formă severă a bolii, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni, dar cel mai frecvent o lună.

Cât durează de fapt să te vindeci de coronavirus. Câţi români dezvoltă o formă severă a bolii

De altfel, unul din cinci români infectaţi cu noul coronavirus vor dezvolta o formă severă a bolii. În cazul unui număr mare de persoane infectate cu coronavirus există riscul semnificativ ca un colaps să cuprindă tot sistemul sanitar din România. Astfel de fenomene sunt întâlnite în Italia sau în China. Tocmai pentru acest lucru, trebuie să facem tot posbiliul să încetim ritmul de infecție cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor și asistenților noștri medicali.

Cea mai eficientă metodă dovedită prin care putem face asta este micșorarea contactelor sociale. Vă rugăm evitați contactul direct cu alte persoane, evitați deplasările și zonele aglomerate, păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane. Doar împreună ne putem apăra de acest virus, spune stiri-oficiale.ro.

Ce reprezintă fenomenul de long COVID

Rezultatele ultimelor studii realizate de cercetători arată că pacienții care au fost vindecați de coronavirus rămân cu afecțiuni pulmonare, probleme în respirație și tuse săptămâni după ce au fost externați.

Efectele de lungă durată și persistente ale coronavirusului asupra sănătății este o temă îngrijorătoare. Ele au fost întâlnite și în cazul unor pacienți cu simptome ușoare. Mulți dintre foștii pacienți s-au plâns de persistența simptome și la săptămâni sau luni după ce au ieșit din spital.

Rezultatele arată că, la șase săptămâni după ce au fost externați, 88% dintre pacienți încă arată semne ale afecțiunii pulmonare pe radiografii, precum aspectul de cioburi de sticlă. De asemenea, 47% arată că au trecut prin episoade cu dificultăți de respirație. După 12 săptămâni, procentele scad la 56% și 39%.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 27 noiembrie. Aproape 8.500 de cazuri noi COVID şi 172 de decese în 24 de ore. Secţiile ATI sunt pline
 


loading...