Cât durează imunitatea după infectarea cu Covid-19. Datele oficiale sunt uluitoare!

Potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, aproape toate persoanele infectate anterior cu noul coronavirus au prezentat niveluri ridicate de anticorpi pentru cel puţin 6 luni, lucru care i-ar putea proteja de reinfectare.

03 feb. 2021, 19:33
Cât durează imunitatea după infectarea cu Covid-19. Datele oficiale sunt uluitoare!

Cât durează imunitatea după infectarea cu Covid-19. Studiul a evaluat nivelurile de infectare anterioară cu Covid-19 în rândul populaţiei din Marea Britanie, precum şi intervalul de timp în care anticorpii au persistat în corpul persoanelor infectate.

Cât durează, de fapt, imunitatea după infectarea cu Covid-19

Aproape toate persoanele care s-au vindecat după ce au fost bolnave de SARS-CoV-2 prezintă un nivel important de anticorpi, pentru minim 6 luni, lucru care pare să-i protejeze de o nouă contaminare, arată rezultate publicate de un studiu britanic, citat de Reuters. ”Marea majoritate a persoanelor prezintă anticorpi detectabili cel puţin 6 luni după infectarea cu coronavirus”, a declarat Naomi Allen, profesoară şi cercetătoare principală la proiectul UK Biobank, în cadrul căruia a fost efectuată cercetarea.

Alexandru Rafila, răspunsuri la nelămuririle despre vaccinul anti-COVID. Cât durează imunitatea

Conform acestui studiu, derulat în rândul participanților depistați pozitiv la testele pentru depistarea infectării anterioare cu Covid-19, 99% dintre persoane au prezentat anticorpi la SARS-CoV-2 timp de trei luni, potrivit rezultatelor cercetării. După încheierea celor 6 luni de monitorizare în cadrul studiului, 88% dintre aceștia aveau încă anticorpi. „În ciuda faptului că nu putem fi siguri în privinţa legăturii cu imunitatea, rezultatele sugerează că oamenii ar putea fi protejaţi de infectarea ulterioară cel puţin şase luni după infectarea pe cale naturală”, a mai precizat Naomi Allen.

STUDIU Imunitatea dobândită în urma infectării cu COVID ar putea dispărea în câteva luni. Eficienţa vaccinului, sub semnul întrebării

Studiul  s-a desfășurat de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii decembrie, pe baza eșantioanelor lunare de sânge luate de la tineri, dar și de la adulți. Cel mai frecvent simptom asociat cu anticorpii împotriva Covid-19 a fost pierderea simțului gustului și a mirosului, care a fost raportată de 43% dintre participanți. Aproximativ un sfert erau complet asimptomatici.