Cât durează să faci un test COVID-19. Românii trebuie să se programeze din timp

Situație absurdă pe banii românilor care vor să se testeze pentru coronavirus. Programările se întind și pe două săptămâni la clinicile private, astfel că rezultatele testelor vin după ce se încheie perioada concediilor pentru persoanele care vor să călătorească în țări care cer un rezultat negativ la intrare, spre exemplu în Grecia. 

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 07:32
Cât durează să faci un test COVID-19. Românii trebuie să se programeze din timp

Românii care doresc să-si facă testul de coronavirus la clinicile medicale private trebuie să se programeze din timp. În cele mai multe dintre cazuri, rezultatele testelor vin după ce termenul de valabilitate expira deja pentru persoanele care vor să călătorească spre exemplu în Grecia, unde se cere un rezultat negativ la intrare, potrivit România TV.

La o clinică privată din Bucuresti prima programare disponibilă este abia în 9 august, un test pentru coronavirus costă 390 de lei, iar rezultatul este furnizat în 24 de ore. În Constanta, tot la privat, primul loc disponibil pentru un test coronavirus este abia în luna octombrie, iar termenul de prelucrare a analizei este de 4 zile lucrătoare. In Cluj prima programare disponibilă este joi, 30 iulie, dar rezultatul este emis în 3 zile lucratoare.

Citeşte şi: Vaccinul pentru coronavirus, disponibil până la sfârşitul anului. Anunţul ce poate însemna oprirea pandemiei de COVID-19

Un test costă 390 de lei în Craiova, dar există posibilitatea de a face un test coronavirus abia în 5 august. Rezultatele vin, însă tot în trei zile, exceptând ziua în care a fost luată proba. Asadar sunt aglomerate clinicile private in aceasta perioada, mai ales ca multi isi fac testul pentru a pleca in vacanta.

De precizat că românii nu vor mai putea intra în Grecia decât dacă vor putea să demonstreze, cu un test, că nu sunt infectati cu coronavirus. Decizia autoritătilor elene este valabilă atât pentru cei care călătoresc cu avionul, cât si cu masina, iar testul trebuie făcut cu maximum 72 de ore înainte de a trece granita.