Cât mai costă hectarul de teren arabil în România

Preţurile terenurilor agricole din Câmpia Română sunt cele mai mici. La polul opus, România are cu ce se lăuda: terenuri agricole de calitate, care pot concura cu cele ale francezilor.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 10:48
Cât mai costă hectarul de teren arabil în România

Interesul investitorilor în terenurile agricole din România nu a dispărut, deşi reprezentanţii agenţiilor imobiliare spun că anul acesta nu s-au mai parafat la fel de multe tranzacţii ca şi anul trecut.

„Avem săptămânal două-trei întâlniri cu potenţiali clienţi. Aceştia sunt în cautarea unor terenuri agricole cu suprafeţe de peste 3.000 de hectare şi cu un grad de comasare ridicat, însă nu cu toţi încheiem contracte”, a declarat pentru MONEY.ro, Florin Dumitrescu, chief operations officer în cadrul Grupului Mir din Timişoara, cu afaceri în turism, hoteluri şi restaurante, imobiliare, construcţii şi proiecte de energie verde, şi care a vândut în ultimii zece ani peste 200.000 de ha de terenuri.

În judeţele Timiş, Arad, Bihor, trenurile agricole au un preţ mediu de 2.500 de euro, la  prima mână, iar pentru suprafeţele mai mari de 1.000 de hectare, preţul poate ajunge şi la 3.000 de euro. La speculanţi, preţul creşte cu 500-600 de euro per ha şi sare de 3.300 – 3.500 de euro, mai spune patronul hunedorean. Vezi care sunt preţurile la terenurile arabile în judeţele din ţară pe MONEY.RO