Cât ne urăsc norvegienii: „Ţara Fiordurilor” ameninţă că va ieşi din Schengen dacă intrăm noi

Partidul de Centru, membru al coaliţiei de guvernământ de centru-stânga, cere retragerea Norvegiei din Schengen şi restabilirea controalelor la frontierele ţării, dacă România şi Bulgaria vor adera la spaţiul european fără frontiere interne.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 13:06
Cât ne urăsc norvegienii: „Ţara Fiordurilor” ameninţă că va ieşi din Schengen dacă intrăm noi

„Acordul Schengen face mai uşoară intrarea infractorilor în Norvegia. Trebuie să preluăm controlul asupra propriilor noastre graniţe„, a declarat deputatul Jenny Klinge, din Partidul de Centru, adăugând că ar prefera înfiinţarea unei Zone Nordice de liberă trecere, relatează Novinite.com.

Klinge a mai atras atenţia celorlalţi deputaţi că „problemele lor (ale României şi Bulgariei, n.r.)  în gestionarea graniţelor ar putea deveni problemele noastre”, deputata temându-se că norvegienii vor avea probleme serioase cu reţelele de crimă organizată provenite în cele două ţări. Klinge a fost, dealtfel, între principalii susţinători au unui proiect de lege ce prevede interziceerea cerşetoriei în Norvegia. 

Noul conflict legat de cetăţenii români şi bulgari de etnie romă a determinat-o pe acesta să susţină un proiect de interzicere a cerşetoriei în ţară.